Fenerbahçe, Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Antalyaspor'u konuk etti.

Ülker Stadyumu'ndaki mücadeleyi Antalyaspor 1-0'lık skorla kazandı.

Antalyaspor'a galibiyeti getiren gol, 6. dakikada Ufuk Akyol'dan geldi. Fenerbahçe bu mağlubiyetle birlikte evinde 15 maç sonra kaybetmiş oldu.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe bu sezon 2. yenilgisini aldı ve 11 puanda kaldı. Antalyaspor ise üst üste 2. galibiyetini alarak 11 puana yükseldi.

MAÇTAN NOTLAR

Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da rakip kaleye gitmekte zorluk yaşarken, Antalyaspor 6. dakikada ceza sahasına girdiği ilk pozisyonda golü buldu. Rakip sahanın ortalarında Gelson Dala yerde kaldı.

Seken topla hücumu sürükleyen Ufuk, Fenerbahçe savunmasının ortasındaki boşluğu değerlendirdi ve ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaparak topu ağlara gönderdi.

Geri düştükten sonra rakip yarı alana yerleşen ve gol bulmak için denemelerini hızlandıran Fenerbahçe, 15. dakikada Kruse ile beraberlik golüne yaklaşdı. Sangare'nin büyük hatasında topu alan Kruse sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşunda Boffin'i geçemedi.

Antalyaspor ceza alanına organize şekilde girmeye çalışan ve rakip yarı alanda baskı yapan Fenerbahçe, 30. dakikada penaltı itirazında bulundu. Isla sağ kanattan son çizgiye indi ve ceza sahası çizgisi üzerinde ortasını yaptı. Angelo'ya çarpan top sonrası Fenerbahçeli futbolcular penaltı beklese de hakem oyunu devam ettirdi. Yapılan VAR incelemesi sonrasında da karar değişmedi.

ALTAY'DAN ALKIŞLANACAK PERFORMANS

İlk yarıyı geride kapatan Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal devre arasında ilk hamlesini yaptı ve Tolga Ciğerci'yi kenara alırken, Miha Zajc'ı oyuna sürdü.

2. yarının başında beklentilerin aksine Antalyaspor daha etkili oldu ve Fenerbahçe'de kaleci Altay Bayındır takımını ayakta tutmayı başardı.

Antalyaspor'un kontra ataklarla bulduğu pozisyonları engellemeyi başaran Altay, Fenerbahçe'yi maçın içinde tutabildi. 

Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, devre arasındaki Miha Zajc hamlesinin ardından beklenen gol gelmeyince 61. dakikada Emre Belözoğlu'nu kenara alarak Deniz Türüç'ü oyuna sürdü.

Deniz Türüç, hücumda hareketliliği sağladı ancak Fenerbahçe beraberlik sayısını bulamadı ve Yanal oyuna bir kez daha hamle etti, 81. dakikada Zanka'yı kenara alarak Mevlüt Erdinç'i oyuna sürdü.

Kalan dakikalarda Fenerbahçe'nin baskısı sonuç vermedi ve sarı-lacivertliler karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı.