Bu filmi görmüştük! Rekor...

Fenerbahçe, Gazişehir maçındaki istatistikleri ile Nisan ayında şampiyon olduğu 2013-2014 sezonunu hatırlattı, taraftarına büyük umut aşıladı.

Beş sezon önce Fenerbahçe’yi Nisan ayında şampiyon yapan Teknik Direktör Ersun Yanal, Gazişehir karşısında taraftara o günleri hatırlatan futbol izlettirdi. Maçın ardından teknik heyet mücadelenin detaylı analizini yaptı. Buna göre Süper Lig’de son altı yılın bazı rekorları bu maçta kırılmış oldu. Fenerbahçe bu performansıyla Avrupa’daki beş büyük lig dikkate alındığında birçok alanda zirveye çıktı. OPTA’dan alınan verilere göre Fenerbahçe’nin en çok göze çarpan istatistikleri şöyle sıralandı:

1) TOP GÖSTERMEDİ: 

Sarı-lacivertli takım maçın genelinde yüzde 76.3 oranında topa sahip oldu. Bu oran son 6 sezonda Süper Lig’de ulaşılmış en yüksek 2. topa sahip olma yüzdesi olarak kayıtlara geçti. Yüzde 76.3’lük topa sahip olma üstünlüğü, Avrupa’nın beş büyük ligi dahil toplam 11 ligde geçen hafta kaydedilmiş en yüksek 2. orandı. İlk sırada yüzde 77.8 ile Borussia Dortmund yer aldı.

2) YÜZDE 90’A ÇIKTI:

Maçta öne çıkan bir başka detay ise sarı-lacivertli takımın öne geçtiği 5. dakikaya kadar rakibe kurduğu müthiş baskıydı. İlk gole kadar topa sahip olma oranı %90.1 olurken, Fenerbahçe 43, Gazişehir ise sadece 2 isabetli pas yaptı. Sarı-lacivertliler 3-0’ı bulduktan sonra ise tempoyu az da olsa düşürdü. İlk 35 dakikada topa sahip olma oranı %85.5 oldu.

3) % 89.8 İSABETLİ PAS: 

Fenerbahçe’nin maçtaki isabetli pas yüzdesi 89.8 olarak gerçekleşti. Bu oran son altı yıldır takımın ulaştığı en yüksek ikinci yüzde oldu. İlk sırada ise 14 Mayıs 2018’de 7-0 kazanılan Karabükspor mücadelesi yer alıyor. Sarı-lacivertliler o maçta yüzde 90.5 pas başarısına ulaşmıştı.

4) 661 PASLA REKOR: 

Karşılaşmada tam 661 isabetli pas yapan Fenerbahçe son 6 sezondaki en yüksek isabetli pas sayısına ulaştı. Bu sayı, Süper Lig’de son 6 sezonda kaydedilen en yüksek 4. istatistik oldu. Fenerbahçe geçen hafta isabetli pas sayısında Avrupa’da 3. basamakta bulunurken, Borussia Dortmund ve Lyon ilk ikide yer aldı.

Son 12 yılın en farklı başlangıcı

Gazişehir’i 5-0 mağlup eden Fenerbahçe son 12 yılın en farklı sezon başlangıcını yaptı. Arthur Zico yönetiminde 2006-2007 sezonuna 6-0’lık Kayseri Erciyesspor galibiyetiyle başlayan sarı-lacivertli takım, Gazişehir karşısında Teknik Direktör Ersun Yanal dönemindeki en farklı galibiyetine de imza attı.

Beklentide bir numara!

OPTA ölçümlerine göre oyunu sürekli domine eden Fenerbahçe’nin maçtaki gol beklentisi 4.43 oldu. Bu sayı Avrupa’nın beş büyük ligi dahil toplam 11 ligde geçen hafta kaydedilmiş en yüksek gol beklentisi oldu. Bu başarılı yüzdelerin yanında sarı-lacivertli takımın kalesinde ise hiçbir tehlike yaşanmadı. Gazişehir tek isabetli şut atamadan maçı tamamladı.

Altay’dan yüzde 100

Gazişehir karşısında sarı-lacivertli takımda tam 9 oyuncu yüzde 90’ın üzerinde pas isabeti sağladı. Maçta fazla iş düşmeyen kaleci Altay Bayındır yüzde 100 ile oynarken, savunmada görev yapan Jailson ise 103 pasta 97 isabetle yüzde 94.2 oranı yakaladı.