Fenerbahçe Galatasray maçı canlı izlemek için haberimizden yararlanabilirsiniz. Spor Toto Süper Lig'in 2018-2019 28. haftasında Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı konuk edecek. Ev sahibi ekip taraftar avantajıyla mücadeleyi kazanmanın planlarını yapıyor. Ülker Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbiyi beIN SPORTS HD1 kanalından canlı olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca sitemizden canlı olarakta dinleyebilirsiniz. FB GS maçından en son gelişmeleri, takımlardan son durumu, maç istatistiklerini, canlı izleme bilgilerini ve daha fazlasını haberimizden bulabilirsiniz. kanalmaras.com

389'NCU RANDEVU

İki takım arasında 110 yıllık rekabette Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 146-123, gol sayısında da 534-484 üstünlüğü bulunuyor. Lig maçlarında Fenerbahçe 50, Galatasaray 33 galibiyet aldı.

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de yarın yapacakları derbiyle tarihte 389. kez karşı karşıya gelecek.

Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 110 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 388 maçtan 146'sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 119 maçta ise eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin attığı 534 gole, Galatasaray 484 golle karşılık verdi.

LİGDE 124'NCÜ SINAV

Fenerbahçe ile Galatasaray, 61. sezonu oynanan lig tarihinde 123 kez karşılaştı. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 50-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 40 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertliler 156, sarı-kırmızılılar ise 118 gol kaydetti.

SON 10 RESMİ KARŞILAŞMA

İki takım arasında oynanan son 10 resmi maçın 5'i berabere tamamlandı.

Rekabetteki son 10 karşılaşmada Fenerbahçe 3, Galatasaray 2 kez galip geldi, taraflar 5 maçta birbirlerine üstünlük sağlamayı başaramadı.

GALATASARAY KAZANAMIYOR

Fenerbahçe, Kadıköy’de Galatasaray’a karşı yaklaşık 20 yıldır maç kaybetmiyor. Galatasaray’a son olarak sahasında 22 Aralık 1999’da 2-1 yenilen Fenerbahçe, daha sonra oynanan 22 resmi maçta da yenilgi yüzü görmedi. Bu müsabakalarda sarı-lacivertliler 15 galibiyet ederken, 7 derbi de berabere sona erdi. kanalmaras.com

FENER'DE EKİCİ CEZALI

Fenerbahçe’de derbi öncesi tek eksik futbolcu bulunuyor. Geçen hafta MKE Ankaragücü maçında kırmızı kart gören ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulundan 3 maç ceza alan Mehmet Ekici, önemli maçta takımını yalnız bırakacak. kanalmaras.com

MARCAO VE LUYİNDAMA DERBİDE YOK

Galatasaray’da kart cezalısı olan stoperler Marcao ve Christian Luyindama, derbide forma giyemeyecek. kanalmaras.com

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan Demirel (Harun Tekin), Mauricio Isla, Serdar Aziz, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Tolgay Arslan, Nabil Dirar, Miha Zajc, Mathieu Valbuena, Roberto Soldado.

GALATASARAY: Fernando Muslera, Mariano Filho, Semih Kaya (Ahmet Çalık), Ryan Donk, Martin Linnes, Fernando Reges, Badou Ndiaye, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru, Mbaye Diagne.

FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇINI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZKAYNAK: KANAL MARAŞ

kanalmaras.com