Şu an 30’un üzerinde oyuncusu bulunan sarı-lacivertliler kalan haftalarda 17-18 isimle mücadele edecek. Bundaki temel sebep ise yeni sezon için çekirdek kadroyu ve omurgayı oluşturmak. Yaz transfer döneminde yapılacak takviyelerle Teknik Direktör Ersun Yanal’ın takımını oluşturması hedefleniyor. İşte yeni sezonun iskeletini oluşturacak 11 oyuncu ve yeni kadronun dışında kalan isimlerin durumları...

Kiralık oyuncuların tamamıyla yollar ayrılıyor. Buna Ayew de dahil. Dolayısıyla Benzia, Slimani ve Ayew gibi isimler yeni sezonda takımda olmayacak. Bu isimlerin ayrıca yüksek maaş yükü de bulunuyor. Bu hamleyle bundan da kulüp kurtulmuş olacak.

Yeni sezonda sözleşmesi devam eden ve kadroda düşünülmeyen isimlerin başında Michael Frey ve Carlos Kameni geliyor. Bu ikilinin de gönderilmesi planlanıyor.

Sözleşmesi biten Neustadter, İsmail Köybaşı gibi isimlerle de yollar ayrılacak. Ayrıca sözleşmesi bitecek olan ve takımda kalmayı düşünmeyen Martin Skrtel de ayrılacak oyunculardan biri. Slovak stoper kendisine yapılan teklifi kabul etmedi.

Harun 1. kaleci

Takımda 2 milyon lira ile en az ücreti alan kaptan Volkan Demirel’in durumu ise belirsiz. Yeni sezonda Harun’u birinci kaleci olarak düşünen sarı-lacivertliler ayrıca iyi bir yedek kaleci de almayı düşünüyor. Berke de rekabete hazır. Volkan’dan yeni sezonda saha içinde faydalanma yoluna gidilmesi beklenmiyor.

Şener de gidici!

Beşiktaş’a takasta gitmeyen Şener ile yapılan görüşmede prensipte yola devam kararı çıksa da daha iyi yerli bir alternatif bulunması durumunda yollar ayrılacak.

Dirar ve Topal kalıyor

Ayrılması kesin ve muhtemel isimlerin dışında kalan diğer oyuncular ile de takımın iskeleti oluşturulacak. 

Harun, Isla, Sadık, Serdar Aziz, Hasan Ali, Mehmet Topal, Tolgay, Moses, Dirar, Zajc ve Mehmet Ekici gibi isimler yeni sezonda takımın omurgasını oluşturacak oyuncular olarak öne çıkıyor. Bu oyuncular ile 2019-20 sezonun ana kadrosu kurulacak ve üzerine transfer yapılacak. 

Sözleşmesi devam eden Jailson, Eljif Elmas ve Alper Potuk da forma mücadelesinde yer almaya çalışacak.

Valbuena ve Soldado sezon sonu netleşecek

Mathieu Valbuena ve Roberto Soldado’nun sözleşmelerinde opsiyon maddesi var. Maç sayılarını doldurmaları halinde bu oyuncuların sözleşmeleri bir yıl daha uzayacak. Bu isimlerin de talipleri çok. Özellikle Arap kulüplerinden gelecek tekliflere göre Valbuena ve Soldado için karar verilecek. İyi teklif gelirse iki isim de sözleşmelerinin son sezonu olması ve yaşları sebebiyle gönderilecek.

Ozan ve Barış geri dönecek

Kiralık gönderilen Ozan Tufan ve Barış Alıcı yeni sezonla birlikte takıma dönecek. Barış ve Ozan’ın takımdaki durumları transferler ve kampa göre belli olacak. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın kampta göze girmeleri halinde bu oyuncuları kadroda tutması bekleniyor.

Tolga belli değil

Sakatlığı sebebiyle bu sezon hiçbir maçta forma giyemeyen Tolga Ciğerci’nin durumu ise sağlık raporlarına göre netlik kazanacak.

Kaynak: Milliyet