Yeni sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Fenerbahçe, gündemi sallayacak bir hamle için harekete geçti. Sarı-Lcivertliler, Beşiktaş’ın geçen sezon devre arasında 22,5 milyon avroya Everton’a sattığı Cenk Tosun için temaslara başladı.

Teklif yapıldı, Cenk sıcak bakıyor

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; Everton’ın beklentilere cevap veremeyen 27 yaşındaki golcü için tekliflere açık olduğunun öğrenilmesiyle harekete geçen sarı-lacivertliler hem İngiliz kulübüne hem de Cenk’e teklif sundu. Fenerbahçe’nin satın alma opsiyonuyla kiralamak istediği Tosun Paşa’nın da bu talebe sıcak baktığı öğrenildi.

Ali Koç bizzat ilgileniyor

Cenk harekâtını bizzat Başkan Ali Koç’un yönettiği belirtilirken sarı-lacivertlilerin Everton’ın kiralamaya sıcak bakmaması hâlinde millî golcü için bonservis ödemeye hazır olduğu da gelen bilgiler arasında.

Beşiktaş da yakın takipte

Bu sürece Beşiktaş’ın nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu. Zira Burak Yılmaz transferine rağmen golcü arayışını sürdüren siyah-beyazlı ekip de eski yıldızını yakından takip ediyor. Cenk’in Burak ile millî takımdaki uyumu da Beşiktaş’ın bu arzusunu körüklüyor.