Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 3 maç aranın ardından Atiker Konyaspor deplasmanında kazandı ve hayata döndü. Sarı lacivertliler, böylece Beşiktaş derbisi öncesinde moral kazanmış oldu. 

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım adına da birer tehlikeli pozisyon yaşandı. 28. dakikada Fenerbahçe defansından seken top Milosevic'in önüne düştü. Bu oyuncunun ceza sahası içerisinden vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak auta çıktı. 

37. dakikada ise Benzia'nın pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Slimani'nin bekletmeden vuruşunda, kaleci Serkan Kırıntılı topu kornere çeldi. 

GOL 67'DE GELDİ
İkinci yarıya iyi başlayan ev sahibi Atiker Konyaspor oldu. 58. dakikada Harun topu çizgiden çıkarırken, 2 dakika sonra Yatabare'nin volesi az farkla auta çıktı. Bu dakikaları gol yemeden atlatan Fenerbahçe 67. dakikda öne geçti. 61. dakikada oyuna giren Eljif Elmas, Benzia'nın pasında takımını öne geçiren gole imza attı. 18 yaşındaki yıldız böylece lig tarihinde gol atan en genç Fenerbahçeli oldu. 

HARUN PANTER OLDU
Kalan bölümde Harun'un başarılı kurtarışlarıyla oyunda kalan Fenerbahçe, karşılaşmayı 1-0 kazandı ve 3 maçlık yenilgi serisine noktayı koydu. Derbi öncesi moral kazanan sarı lacivertliler, 6 puana yükseldi. Bu sezon ilk kez kaybeden Atiker Konyaspor ise 8 puanda kaldı.