Süper Lig'in ikinci haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor'un karşı karşıya geldiği mücadele 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe'nin gollerini 45'inci dakikada Alper Potuk ve 84'üncü dakikada penaltıdan Valbuena kaydederken, konuk Trabzonspor'un golleri 5'inci dakikada Burak Yılmaz ve 56'ncı dakikada Olcay Şahan'dan geldi.

Bu sonuçla Trabzonspor ligdeki puanını 4'e, Fenerbahçe ise 2'ye yükseltti.

MAÇTAN NOTLAR;

Son düdük geliyor. Karşılaşma 2-2 sona erdi

89' Fenerbahçe'nin sağ kanattan geliştirdiği atakta yapılan ortaya Soldado'nun kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

85' GOL... Penaltı atışında topun başına geçen Valbuena topu ağlara yolladı.

82' Fenerbahçe penaltı kazandı!

73' Sağ kanattan gelişen atakta Dirar son çizgiye inmeden ortasını yakın çizgiye doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza yayı gerisine doğru açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Alper Potuk gelişine sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.

63' Trabzonspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor.Yusuf Yazıcı oyundan alınırken yerine Ogenyi Onazi oyuna dahil oluyor.

59' Ceza sahası sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Mathieu Valbuena ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

56' GOL.. Fenerbahçe 1-2 Trabzonspor (Olcay Şahan)

Trabzonspor Olcay Şahan'ın nefis golüyle bir kez daha öne geçti! Tecrübeli futbolcu ceza alanı dışından güzel bir vuruşla Volkan Demirel'i kapattığı köşeden avladı.

52' Fenerbahçe'de Alper Potuk rakibi Olcay Şahan ile topsuz alanda girdiği tartışma sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

48' Trabzonspor'da savunma arkasına sarkan N'Doye gole yaklaştı ancak, Fenerbahçe savunması araya girerek topu uzaklaştırdı.

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

İlk yarı sonucu: Fenerbahçe 1-1 Trabzonspor

45' Fenerbahçe Alper Potuk'un golüyle beraberliği yakaladı!

Fenerbahçeli Alper Potuk ceza sahası içine soldan girdi, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-1 yaptı.

41' İlk yarının son dakikalarında Trabzonspor oyunda yeniden dengeyi sağladı.

38' Pereira'nın ara pası ile Matus Bero ceza sahasına hareketleniyor ancak hakem Ali Palabıyık'ın kararı ofsayt.

34' Ceza yayının gerisinde topla buluşan Josef De Souza doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top savunmadan geri geliyor.

31' Trabzonspor savunmasının yaptığı pas hatasını değerlendiren Isla bekletmeden Valbuena'yı görüyor. Fransız yıldız sağ çaprazdan yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Onur Kıvrak gole izin vermiyor

27' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Mathieu Valbuena yakın direğe doğru ortasını gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

22' Sol çaprazda topla buluşan Mathieu Valbuena rakibini geçerek topu sağ tarafına çekiyor ve vuruşunu yapıyor ancak top savunmadan geri geliyor.

19' Karşılaşmadaki tek golü atan Burak Yılmaz sakatlanarak yerini  N'doye'ya bıraktı

15' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yusuf Yazıcı ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Martin Skrtel bu topu kafa ile karşılıyor

12' Maç oldukça sert başladı. Oyun yapılan faulllerden dolayı sık sık duruyor.

8' Ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Burak Yılmaz doğrudan kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sol üst tarafından dışarı gidiyor.

Golden sonra maçta tempo oldukça yükseldi.

5' GOL.. Fenerbahçe 0-1 Trabzonspor (Burak Yılmaz)

Trabzonspor'un atağında savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz, Volkan Demirel'in yanından topu ağlara gönderdi.

1' Derbi Fenerbahçe'nin vuruşuyla başladı...