Kötü bir sezon geçiren Fenerbahçe, önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başladı.

Kafasındaki takımı yaratmak adına transfer listesi için ince eleyip sık dokuyan Ersun Yanal sürpriz bir ismi listesine aldı.

Bir kanatta Moses'ı oynatmayı düşünen Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal diğer kanat için ise Galatasaray'ın eski futbolcusunu kadrosunda görmek istiyor.

Maliyeti düşük ya da kiralık isimleri gündemine alan Fenerbahçe, Galatasray'ın eski yıldızı Bruma'yı da sürpriz bir şekilde listeye dahil etti.

Hücum gücü yüksek, süratli ve baskılı oynayacak bir takım oluşturmak isteyen Ersun Yanal, RB Leipzig'li kanat oyuncusunu istedi.

Yönetim bu isme sıcak bakınca sportif direktör Comolli, 24 yaşındaki Bruma'yı kiralamak için temaslara başladı.

GALATASARAY 13 MİLYON EURO ÖDEDİ

Galatasaray'ın 2013 yılında 13 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Bruma, Portekiz'in Sporting Lizbon takımında yetişti.

Sporting Lizbon altyapısında çeşitli yaş gruplarında forma giyen Bruma, A takıma çıktıktan sonra Lizbon ekibinde 13 maçta görev aldı ve 1 gol 4 asistlik performans sergiledi.

Ardından Galatasaray'a transfer olan Bruma, Galatasaray'da 2 sezonda 48 maçta forma giydi ve 4 gol 4 asistlik performans sergiledi.

Galatasaray'da geçirdiği iki sezonun ardından İspanyol ekibi Real Sociedad'a kiralık olarak transfer olan Portekizli, La Liga ekbiyle çıktığı 33 maçta takımına 3 gol 1 asistlik katkıda bulundu.

İspanya'da geçirdiği 1 yılın ardından tekrar Galatasaray'a dönen Bruma, 2016-2017 sezonunu ise en verimli yılını geçirdi.

2016-2017 sezonunda Galatasaray formasıyla 37 maça çıkan Bruma, 11 gol 9 asistle sezonu bitirdi.

LEIPZIG'E TRANSFER OLDU!

Galatasaray'da geçirdiği iyi sezonun ardından Galatasaray'dan ayrılan Bruma, 15 milyon Euro bonservis bedeli ile Alman ekibi Leipzig'e transfer oldu.

Alman ekibinde ikinci sezonunu geçiren Bruma, bu süreçte takımına 65 maçta 10 gol 5 asistlik katkıda bulundu.

Kariyerinde en fazla gol ve asist ürettiği takım olan Galatasaray'da ise Bruma, 85 maçta 15 gol 21 asistlik performans sergiledi.

Portekizli yıldız kariyeri boyunca ise 221 maçta 35 gol 33 asistlik rakamlar ortaya koydu.

Kaynak: Sabah