Dün akşam saatlerinde Kahramanmaraş gündemine bomba gibi bir iddia düştü. Geceden bu yana bu iddia çok konuşuldu. Gerek sosyal medya gerek tüm herkes bu iddiayı konuştu.

Kahramanmaraşspor'un ligden çekilme kararı aldığını bildirilmesiyle adeta kentte deprem etkisi yarattı.

Bizde Kanal Maraş olarak 7 sezondur başkanlık görevini yürüten Fatih Mehmet Ceyhan ile telefon görüşmesi yaptık.

Ceyhan şunları söyledi:

Artık yeter, Kahramanmaraşspor'u ligden çekmeyi düşünüyorum. Şuan Afyonkarahisar'dayım burada kamp var. Bugün de maç var. Maçtan sonra kampıda iptal edeceğiz. Yarın döneceğiz. Kahramanmaraş'a gelince dilekçeyi TFF'ye vereceğim. Kente gelince basın toplantısı yapacağım.

7 yıldır çektiğimiz çileyi bir Allah biliyor birde ben biliyorum. Babam rahmetli olduktan sonra ben takımın başkanlığını bıraktım. Bu takım çok ilgisiz. Bana bu takımı verin diye teklif ediyorlar, verilen para 4-5 milyon, bunada tamam dedim. Bunu da üç dört senede ödeyin dedim. Daha ne deyim yani, benim harcadığım para zaten 50-60 milyon TL'dir. Alın bu takımı yok, dosya istediler borcu harcıyla ilgilibir ay oldu verdik, döneceklerdi hala dönen olmadı. Belediye Başkanı, Fırat Başkan, Cihat Sezal çağırdılar, dosya ver dediler, takımın borcu harcıyla ilgili, verdik döneceklerdi 1 ay oldu hala bişey yok. Biz Osman Hocamla dedik ki, el eli yur el yüzü yur, bu takım Kahramanmaraş'ın, gençlerle sen ufak ufak takımı antremana çıkar, biri alacak olursa hazır olsun anlamında, 3-4 tane transfer de yaptık yani, ben takımı bıraktım ama bir kamp masrafı 150-200 bin TL civarında, tamam hocam onuda kabul edelim dedik. 

''STADYUMU YIKIYORLAR''

Şimdi dün antremandayız ligler 5 Eylül de başlıyor. Spor il müdürü Cemil Boz arıyor bizi,  onun suçu yok o bir brokrat, diyor ki; ''12 Şubat stadyumu yıkılacak, maçları nerden oynayacaksınız, bize söyleyin'' şakamı yapıyorsunuz dedim. Kaldı ki, Kahramanmaraş Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü'nün 12 Şubat Stadyumunda 29 Mart 2021 tarihinde maç oynanabilir resmi yazısı verdiği ortada iken bize liglerin başlamasına sayılı günler kalmışken 12 şubat stadyumunun yıkılacağını ve verilmeyeceğini söyleyen bir Müdüre ne diyeyim ki, Hanefi Mahçiçek stadyumu veya Batıpark stadyumunda oynayalım desek nasıl hazırlayacaksınız. Anladım ki Kahramanmaraşspor kimsenin umrunda değil. Yaklaşık 6 sene önce depreme dayanıklı hale getirmek için güçlendirme yapılan stadyumda maçların oynanmasına izin vermeyenler bu takımı bu şehirde istemiyorlar demektir.

İŞTE O ÇELİŞKİLİ KARAR YAZISI
 


 

"AK PARTİLİ YETKİLİLER İLGİLENMEDİ"

AK Partili yetkililerin gündeminde Kahramanmaraşspor diye hiç birşey yok. Benim isyanım bunlara... Stadyum işi bardağı taşıran son damla oldu... Biz Kahramanmaraşspor'a başkanlık yaptık diye suç mu işledik? Hiç bir şekilde ilgi, alaka ve destek yok. Biz bu şehrin çoçuğuyuz. 7 yıldır bu takımın başında servet harcadım. Ama artık yok konuşacağız. Kahramanmaraş'a gelince yapacağım basın toplantısı ile bazı gerçekleri de açıklayacağım. "

SOSYAL MEDYADA TARAFLAR İSYAN ETTİ

Fatih Mehmet Ceyhan'ın kararı sonrası kırmızı-beyazlı kulübün taraftarları da sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Kahramanmaraşspor taraftarları sosyal medyada "Sahipsiz Kahramanmaraşspor" etiketiyle paylaşımlar yaparak konuyu gündemine taşıdı.