Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tedbirlerin alındığı genel kurula TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, UEFA ve FIFA temsilcileri ile kulüp yöneticileri katıldı.

Belirlenen gündem maddesi ve bazı kulüplerdeki delege değişiklikleriyle ilgili önerge, oy birliğiyle kabul edildi. 

TFF Yönetim Kurulu, oylamada yeterli çoğunluğun olmayacağı gerekçesiyle gündemdeki "TFF statüsünde değişiklik yapılmasıyla ilgili" 19. maddenin çıkarılmasını talep etti. TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan, "Ana statü değişikliğinde genel kurulu oluşturanlarla nitelikli çoğunluk oylaması yapılır. Bu çoğunluk 333 delegenin 3'te 2'sine karşılık gelir. Şu an genel kurulda böyle bir rakama ulaşılamadı. Bu maddenin gündemde bulunmasının oylamada bir sonuç vermeyeceği ortada. Bu maddenin gündemden çıkarılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

TFF Olağan Genel Kurulu'nda söz hakkı alan Kahramanmaraşspor kulüp başkanı Fatih Mehmet Ceyhan Kahramanmaraşspor'da yaşanan maddi ve manevi sıkıntıları gündeme taşıdı.

Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan'ın buradaki konuşmasından öne çıkan kısımları şu şekilde;

"TFF 2 ve 3. Lig'ler için sponsor olmasını istiyorum. Ama büyük yatırım şiketleri büyük gruplar takımı satın almasın. Buna engel olunmasını istiyorum.  Bu şekilde kulüpçülügü altyapıdan oyuncu yetiştirme, olaya bakış açısı, o şehre aidiyet ve o formayı aidiyet duygusunu lütfen öldürmeyelim. Sponsorluk anlaşması olabilir ama takımı satın alma hele hele de aynı ailenin ve şahısların organik bağ olan kişilerin 3-4 tane takım alması şeytanın avukatlığını yaptırıyor. Zaten kirli olan veya kirli olduğunu düşündüğümüz bir sürü olaylara iyi niyetli çalışan diğer kesimleri de demoralize etmekte ve bunlar kendi içinde kartelleri oluşturmakta ve Lig şampiyonlukları veya başka olaylar farklı şekilde konuşulmakta. Lütfen bunları da engelleyiniz.

"BELEDİYE BAŞKANLARI İLE FUTBOL KULÜPLERİ ARASINDAKİ TERCİHLER"

1,5 milyonluk 16. sanayi kenti Kahramanmaraşımızın kulüp başkanıyım 6 yıldır ama Büyükşehir Belediyemizin kaç katrilyon bütçesi olduğunu siz düşünün. Kahramanmaraş'ı hepiniz tanıyorsunuz. Ciddi markalarımız var. Kişisel, siyasi veya farklı sebeplerle bu takıma yardım edilmemekte. Ben şahsımla ilgili olarak bunu ben genele yaymak istiyorum. Bu belediyelerle spor takımları arasındaki bu yasayı lütfen düzenleyin. Bunun ilgili Spor Bakanlığı'na ya da TBMM'ye mi gidilmesi lazım neyse lütfen buna da el atın. Belediye başkanı ile kulüp başkanının kişisel tercihlerine, belediye başkanının futbolu sevip sevmemesine veya kulüp başkanı ile küçük yerlerdeki bazı ailevi, siyasi ve farklılıklardan dolayı ona duvar vermesine veya görmemesine müsaade etmeyelim. Bir hukuk devletinde yaşıyorsak bunun sistemi olsun

"BANA GELDİĞİNDE KANUN MÜSAADE ETMİYOR"

Aynı Lig'deki yandaki şehir olarak daha küçük belediye başkanının 3-5 milyon TL yardım edebiliyorsa, bana geldiğinde kanun müsaade etmiyor. Ama diğer belediye başkanımız kendi makamında transfer görüşmelerini medya üzerinden ya da sosyal medya üzerinden imza atarak yapabiliyorsa bize de gelince böyle oluyorsa bunu kişilere subjektif bir şekilde bırakmayalım. Ben belediyelerle profesyonel futbol takımları arasındaki bu yasanın bir an önce düzeltilmesini talep ediyorum. Ayrıca belediye başkanları da bu yükten kurtulacak.

"CIMBIZ GİBİ STADYUM YAPTILAR"

Çevremizde bulunan Hatay, Kayseri, Adana, Mersin, Sivas ve Malatya biraz daha çekiyorum Diyarbakır ardından Batman'a ciddi akıllı statlar yapılırken, Kahramanmaraş şehrine bir stadyum niye yapılmıyor? Bunu da ben burada Spor Bakanı'na da soracaktım ama kendisi burada değil. Bunu da şahsi olarak söylüyorum. Bu şehir fazlasıyla, Kurtuluş Savaşı'nda zaten daha Türkiye Cumhuriyeti ordusu kurulmadan kendi imkanlarıyla fransızı kovan ve kahramanlık ödülü alan Sütçü İmam'ın torunları olarak biz Kahramanmaraşımıza acil bir şekilde aynı statlardan bir tane de Kahramanmaraşımıza istiyoruz. Cımbız gibi etrafımızdaki tüm şehirlere stad yapılmışken Kahramanmaraş'a yapılmamasını buradan Spor bakanlığı'na iletmek istiyorum. Bu konuda da yardımlarınızı temenni ediyorum.

TFF BAŞKANI YANIT VERDİ

TFF Başkan Nihat Özdemir, Kahramanmaraşspor kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan'ın istek sorularına kürsüde cevap verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Kahramanmaraşspor Başkanı Fatih Bey'in, gelirleri artırma talepleri oldu. İşte '1,5 milyon gelir, 1 milyon yol parası yetmiyor' dedi.  bu gelirleri artırmak için çalışıyoruz. bir diğer sorusu ise 2.ligde harcama limiti olmasıydı. Süper lig'de harcama limitini uyguluyoruz. Önce TFF 1.Lig'de, daha sonra ise TFF 2.Lig ve 3.Lig'de de harcama limitini uygulayacağız. Belediyelerle ilgili olan ilişkiler yeni çıkan kulüpler yasasında bunlar ele alınacak." dedi.

(Kaynak: Kanal Maraş)