Kadıköy'de 21 yıl sonra gelenek bozuldu. 1999 yılından itibaren rakibini deplasmanda yenemeyen Galatasaray şeytanın bacağını kırdı ve maçtan 3-1 galip ayrıldı. Fenerbahçe, Kruse'un golüyle öne geçmesine karşın; Sarı Kırmızılılar Ryan Donk, Falcao ve Onyekuru'nun golleriyle sonuca gitti. 

Ali Koç ve Ersun Yanal'a istifa çağrısı: Fenerbahçeli taraftarlar, maçın ardından Ali Koç ve Ersun Yanal'ı istifaya davet ederken sarı-lacivertli takımın otobüsü Samandıra'da saldırıya uğradı.

İstifa iddiasına yanıt: Maçın ardından Ersun Yanal'ın istifa ettiğine dair çıkan haberler yalanlandı. NTV'ye konuşan Fenerbahçe Yardımcı Antrenörü Volkan Kazak, istifa haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Ersun Yanal, Ülker Stadı'ndan özel aracıyla ayrıldı.

Fenerlilerin gönlünden 3 hoca geçiyor: Öte yandan Fenerbahçeli taraftarların gönlünden 3 Türk hoca geçiyor. 

1 - Erol Bulut: Medipol Başakşehir'de Abdullah Avcı'nın yardımcılığını yaptıktan kısa süre Alanyaspor'da kendini ispatlayan Erol Bulut öne çıkan aday.

2 - Abdullah Avcı: Medipol Başakşehir'de uzun yıllar çalıştıktan sonra Beşiktaş'ta kötü bir dönem yaşayan Abdullah Avcı'nın da ismi yüksek sesle anılıyor.

3- Tayfun Korkut: Fenerbahçe'nin bir diğer eski futbolcusu Tayfun Korkut da görev için adı anılan bir diğer isim. Korkut, Bundesliga'da birçok takım çalıştırdı.