2021 - 2022 sezonunda 2.Ligde mücadele edecek olan temsilcimiz Kahramanmaraşspor'u devir almak için harekete geçen Ejder Arslan, geçtimiz günlerde Kahramanmaraşspor başkanı Fatih Mehmet Ceyhan ile görüşmüştü.

Ejder Arslan, 11 Temmuz 2021 pazar günü saat 10:00'da bir restoranda kentte görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle bir araya geldi.

Ejder Arslan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

İsmim Ejder Arslan 45 yaşındayım. Bu şehrin çocuğuyum. Ben spor içindeyim, Kahramanmaraşspor'da iki resmi yönetcilik değil, gönüllü yöneticilik yaptım.

Çocukluğumdan beri spor camiasının içindeyim. Yaklaşık 7 yıldan beri Kahramanmaraş'ta değilim. Ama yine sporun içindeyiz, Kahramanmaraşspor'un içinde değil de zaman Türkiye'de bir şekilde bir sporun içinde yer almaya devam ettik. Abimle beraber... Şimdi bize hep şu eleştiri geldi. 'Her yerdesiniz, herkese bir şeyler yapıyorsunuz. Bu şeyler niye bir şey yapmıyorsunuz.'' Biz de kulübün mevcut yönetimin olduğunu ve onların bize şu an ihtiyacın olmadığını, bir de bizim normalde alt liglerde çok fazla çalışmadığımız da yani üst liglerde biraz daha aktif olduğumuzu söyledik.

Eğer takım şampiyon olursa üst lige çıktığında gelip biz ancak o dönem teklif edebiliriz. Bize düşen bir şey varsa biz burdayız diye... Ama son dönemlerde Fatih Başkanı'nda artık bu işten yorulduğunu ifade edip 'ben bıraktım artık yapmayacağım' diye söyledikten sonra kulübe talip olan arkadaşlar oldu. Yaklaşık 2 hafta önce, bir gün otururken sosyal medyada bizi göreve davet ettiklerini gördük. Oturduk, konuştuk, düşündük ne yapabiliriz. Geldiğimiz zaman bir başarı koymamız lazım ortaya. Önce bunu kendi aramızda bir istişare ettik ve bir karar aldık. Hafta başına şehre geldim. Biz kafamızda bir yönetim adına da bir şeyler oluşturduk. Bazı projelerimizde oldu. Sağolsun Fatih başkandan rica ettim ve ilk buluşmaya gerçekleştirdim. Biz buraya gelirken de şöyle bir düşünce ile geldik; Kulübü satın almak değil, bu kulüp satlık değil, kulübe bir değer biçmek içinde gelmedik. Bu kulübün değeri parayla biçilmez. Bizim bu kulübe biçeceğimiz değer yapacağımız şeylerdir. Sahaya çıkarsın takımı şampiyonluğa oynatırsın, layık olduğu lige götürürsün. Bu kulübün değerini ancak öyle biçmiş oluruz.

Fatih Başkan'ın 7 yıldan beri verdiği emeğin karşılığına da bir değer biçmeye kalsak o da bizim haddimize değil. Öyle bir para da yok. İnsanların emeğinin karşılığında bir para asla olamaz. Onu bugüne kadar harcadığı paranın karşılığını da bir şey vermeye kalksak biz takım kurma anlamında bazı problemler yaşayabilirdik. Sağolsun nacizhane bir teklif yaptık. O da teklifi olumlu karşıladı. Başkan'da bize 'öyle olmasın böyle olsun' diyerek çok yakın bir teklif etti. Bizde bir gün müsaade istedik tekrar ertesi günü bir daha bir araya geldik. Yine teklifler birbirine çok yakındı. Başkan'dan da Allah razı olsun her türlü kolaylığı sağladı. Her türlü imkanı da sağladı. Ama insanlar da şöyle bir düşünce var;

Bir para pazarlığı olacak. bir para pazarlığı bitti mi? Aldım bitti! Yani sonuçta aldığın şey bir bakkaldan aldığın elma armut değil. Ya da ekmek süt da almıyorsun. Sorumluluk alıyorsun o sorumluluğu alırken de nereden ne yapabilirim nereye kadar götürebilirimee bakman lazım. İlk gün gelip de ya şu kulübün defterlerini, dosyalarını ve davalarını verin bir inceleyelim desek bu da etik olmazdı. Önce bir anlaşabiliyor mu ona bakıp ondan sonra onları inceleme noktasına gitmemiz gerekiyordu.

Bende başkanıma bunları anlattım o da mantıklı buldu. Pazartesi gününe kadar bir müsaade istedik Avukat arkadaşlarla görüştük kulübün avukatı ile beraber bizim kendi ya şehirde avukatımız olan arkadaşlarımız vardı. Onlar evrakları dün itibarıyla aldılar bazı incelemeler yapacaklar. Bazı konular var, çözülmesi gereken. Biz pazartesi günü 'nasıl yapabiliriz'i konuşacağız.

Çok uzun zamandan beri Kahramanmaraş Spor Kulübü'nü yöneten insanlar bir şekilde bir elini taşın altına koydular. Ama bir yerde yetmedikleri zamanlar oldu. Kimisi geldi 'ben şehirden herhangi bir destek istemem' dedi. Kimisi 'şehrin desteğini' istedi. Ama gelinen nokta o kadar acı bir durum ki şu an kulübü kim alırsa alsın. Biz alalım başkası alsın... Şehre destek anlamında gittiği zaman çok olumlu karşılanmayacak. Yani ortaya bir şeyler koyup ondan sonra işte biz bunu yapabiliyoruz ya da biz bunu yaptık gibisinden gösterip ondan sonra destek istemek daha mantıklı geliyor. Kulübün şu an içinde bulunduğu durumdan dolayı zaten başkan daha çok yoran şeylerden bir tanesi benim bildiğim kadarıyla bu.

Biz yönetim bazında bazı şeyleri biliyoruz. TFF 2.Lig'deki kulübün borcu ne kadar olur? PTT 1. Lig'de ki Bu takımın borcu ne kadar olur. Ciddi anlamda kulübün şuanda çok düşük meblada borcu var. Bu da bir idari başarı demek.

AYRINTILAR GELİYOR...