Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray evinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Mücadele 0-0 eşitlikle son buldu.

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe daha etkili görüldü. Sarı-lacivertliler Vincent Janssen ile 2 önemli pozisyon yarattı. Hollandalı iki şutunda da çerçeveyi bulamadı.

G.SARAY 10 KİŞİ KALDI DERBİ BERABERE BİTTİ
Galatasaray'da 19. dakikada sakatlanan Serdar Aziz'in yerine Latovlevici oyuna dahil oldu. İlk yarı 0-0 eşitlikle son buldu. İkinci yarıda Galatasaray rakip kalede daha etkiliydi. Galatasaray'da Belhanda kendini ceza sahası içinde yere bıraktığı gerekçesiyle çift sarıdan kırmızı gördü. 

Belhanda'nın gördüğü kırmızı kartın ardından Fenerbahçe maçı tek kaleye çevirdi. İyi kapanan sarı-kırmızılı takım, sarı-lacivertlilere hayati bir pozisyon vermedi. 89. dakikada Feghouli yerine Ahmet Çalık'ı alan Igor Tudor, takımı iyice geriye yasladı. 

İlerleyen dakikalarda gol olmayınca mücadele 0-0'lık eşitlikle son buldu. Fenebahçe ve Galatasaray arasındaki 8 puanlık fark aynı şekilde kaldı. Cimbom 23 puanla haftayı lider kapadı. 

HAFTAYA İKİ TAKIMIN RAKİLERİ
Fenerbahçe 15 puana yükseldi. Tudor'un ekibi bir sonraki hafta Trabzonspor deplasmanına gidecek. Fenerbahçe ise evinde Kayserispor'u konuk edecek.

MAÇTAN DAKİKALAR;

Maçın sonucu Galatasaray 0-0 Fenerbahçe

84' Kırmızı karttan sonra oyun Fenerbahçe'ye döndü. Sarı-lacivertliler önde baskı yaparak Galatasaray'a zor anlar yaşatıyor.

73' KIRMIZI KART! Ceza alanı içinde hakemi aldatmaya yönelik hareket yapan Belhanda ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

66' Hareketlenen oyunda Galatasaray önde baskı yaparak Fenerbahçe'nin rahat çıkmasına izin vermiyor. Sarı-lacivertliler kapılan toplarla hızlı atak peşinde.

60' Bu dakikalarda oyun iyice gerildi. Galatasaraylıların penaltı beklediği pozisyona hakem devam kararı verdi. Sarı-kırmızlı tarafatarlar yardımcı hakeme yabancı madde attı. Karşılaşma durdu. 

49' Galatasaray gole yaklaştı! Ceza alanında kafalardan seken topu Tolga kasasıyla kaleye yolladı. Kameni direk dibinde topu kornere tokatladı.

46' Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip Fenerbahçe'nin vuruşu ile başlıyor.

45' Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

43' Fenerbahçe çok net bir pozisyondan yararlanamadı. Janssen çaprazda Muslera ile karşı karşıya kaldı, vuruşu yandan dışarıya gitti

38' Yüksek tempoda geçen derbide Galatasaray topla ileride daha fazla oynayan taraf. 

28' Hızlı gelişen Galatasaray kontra atağında Sofiane Feghouli'den aldığı pasla ceza yayı gerisinde topla buluşan Younes Belhanda pasını Tolga Ciğerci'nin önüne bıraktı. Tolga Ciğerci sol çaprazdan vuruyor fakat savunmaya da çarpıp hız kaybeden top kaleci Carlos Kameni'de kaldı.

20' Orta alandan atılan uzun topu kontrol eden Bafetimbi Gomis, yüzünü kaleye dönüp rakibinden sıyrıldı. Sağ ayağının dışıyla vuruyor ancak kaleci Carlos Kameni topa sahip oldu.

15' Mücadelede iki takımda atak futbol oynuyor. Fenerbahçe oyunu orta sahada dengeledi.

6' Bu kez de Fenerbahçe etkili geldi. Janssen'in vuruşunda top ağlarda, ancak öncesinde hakem Cüneyt Çakır serbest vuruş kararı verdi.

3' Maç çok hızlı başladı. Galatasaray Feghouli ile gole yaklaştı ancak Fenerbahçe savunmasına çarpan top az farkla auta çıktı.

1' Dev derbide ilk düdük çaldı ve mücadeleye Galatasaray başladı.