Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun açılış maçında Denizlispor evinde konuk ettiği Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti ve sezona galibiyetle başladı.

GALATASARAY PENALTI KAÇIRDI

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça hareketli geçerken maçta ilk tehlikeli atak Galatasaray'dan geldi. Maçın henüz 3. dakikasında Diagne, Denizlispor ceza sahasının içinde topla buluşurken Senegalli forvetin vuruşunda Adam Stachowiak kalesinde gole izin vermedi.

Dakikalar 24'ü gösterdiğinde Diagne, Oğuz Yılmaz'ın müdahalesi ile ceza sahasında yerde kalırken maçın hakemi Abdülkadir Bitigen önce devam dedi ardından VAR incelemesi sonrası penaltı kararı verdi. Topun başına gelen Selçuk İnan'ın şutunda Denizlispor kalecisi gole izin vermedi.

İlk yarıda Galatasaray'da 43. dakikada Marcao rakibine yaptığı faul sonrası hakem tarafından sarı kartla cezalandırılırken 34. dakikada da sarı kart gören Marcao bu kart sonrası kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı ve takımlar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

CİMBOM DENİZLİ'DE 3 PUAN BIRAKTI

İkinci yarıya ekipler ilk yarıya oranla daha dengeli başladı.

Ev sahibi ekip 61. dakikda kullanılan köşe vuruşunda Tiago Lopes ile gole çok yaklaşırken Lopes'in kafa vuruşu auta çıktı. Denizlispor 76. dakikada Recep Niyaz'ın attığı golle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçerken bu gol Süper Lig'de yeni sezonun ilk golü olarak tarihe geçti.

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Rodallega sahneye çıktı ve Denizlispor adına skoru 2-0 yapan golü kaydetti ve 2019-2020 sezonunun açılış karşılaşmasında Denizlispor sahadan 3 puanla ayrıldı.