UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Porto, sahasında Cengiz Ünder'in takımı Roma'yı konuk etti. Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı mücadele tempolu başladı.

Ev sahibi ekip, 26. dakikada Tiquinho'nun golüyle 1-0 öne geçerken, İtalyan ekibi 36. dakikada Cüneyt Çakır'ın beyaz noktayı göstermesiyle penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan De Rossi skoru 1-1 getirdi.

İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarıya Porto hızlı başladı. 53. dakikada Marega'nın fileleri havalandırmasıyla ev sahibi ekip 2-1 öne geçti. 90 dakika bu skorla sonuçlanınca karşılaşma uzatmalara gitti. 

115. dakikada ceza sahası içinde Florenzi, Fernando'ya faul yapınca Cüneyt Çakır bir kez daha penaltı kararı verdi. Beyaz noktanın başına geçen eski Galatasaraylı oyuncu Telles, fileleri havalandırdı ve Portekiz ekibi çeyrek finale adını yazdırdı.

Öte yandan milli oyuncu Cengiz Ünder, sakatlığından dolayı Roma'nın kadrosunda yer almadı. 

Çakır'ın zor maçı

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçı, Cüneyt Çakır'ın kariyerindeki en zor maçlardan bir tanesi oldu. Porto ile Roma arasındaki uzatmaya giden mücadelede genel olarak iyi performans göstermesine karşın, İtalya'dan Türk hakemin yönetimine ağır eleştiriler de geldi. 

İlk penaltıya itiraz yok 

Maçın 37. dakikasında Militao ceza sahası içinde Perotti'yi düşürünce Çakır beyaz noktayı gösterdi, Roma penaltıdan golü buldu. Hakemin bu kararına sahada pek itiraz edilmezken, Portekiz basını da kararın doğru olduğu yorumunu yaptı. 

En çok tepki alakasız pozisyonda

45+1de yerde yatan bir Romalı futbolcu olduğunu gören Cüneyt Çakır, oyunu durdurdu. Bu karara el kol hareketleriyle itiraz eden Pereira'ya sarı kart çıkardı. Teknik direktör Conceicao ile tribünler bu kararı beğenmezken, Çakır'a maçta en çok tepki gösterilen anlardan biriydi.

Pepe 'Fu.k you' dedi

Maç içersinde en gergin anlardan biri Portolu Pepe ile Romalı Dzeko arasında yaşandı. İki futbolcu kafalarını tokuştururken, İtalyan basını bu pozisyonda Pepe'nin meslektaşına 'Fu.k you' dediğinin bariz bir şekilde görüldüğünü yazdı. Çakır bu pozisyonda her iki futbolcuya sarı kart gösterdi.

Monitörden izledi, kararı değişti

Çakır 115. dakikada Florenzi'nin Fernando'yu düşürdüğü pozisyonda önce devam kararı verdi ardından devreye VAR girdi. Pozisyonu monitörden izleyen Çakır, penaltı kararı verdi.

Çakır ile ilk kez sevindiler 

Daha önce Cüneyt Çakır'ın düdük çaldığı dört maçta hiç galibiyet alamayan Portekiz temsilcisi, ilk kez Türk hakemle kazanma sevinci yaşadı. Turu geçerek 10.5 milyon euro kasasına koydu.

'Tartışmalı hakem kararlarıyla lekelendi'

İtalyan Icona news sitesinde "Porto'nun turu geçmesi, bir çok tartışmalı hakem kararıyla lekelendi" ifadesi kullanıldı. 117. dakikada Porto lehine verilen penaltı 'kuşkulu' olarak nitelendirilirken, bunun akabinde Romalı futbolcunun ceza sahasında yerde kaldığı pozisyon için devam kararı verildiğine dikkat çekildi.

'Çakır penaltıyı vermedi, tekrarı izlemedi'

Corriere dello Sport "Schick'e çelme takılıyor, ancak Roma'nın penaltısı verilmiyor" başlığıyla yayınladığı haberinde "Çek forvet Marega tarafından düşürüldü ancak Çakır penaltıyı vermedi. Pozisyonun tekrarını izlemek için VAR'a gitmemeye karar verdi" ifadeleri kullanıldı.

'Pozisyonu izlememesi utanç verici'

Romalı futbolcu Kostas Manolas maçın ardından Sky mikrofonlarına yaptığı açıklamada Çakır'a eleştiri getirdi. Skoru 3-2'ye getirebileceklerini belirterek "Hakem net penaltımızı vermedi. Hakemin pozisyonu izlemeye gitmemesi utanç verici. Orada VAR monitörü duruyor ama izlemeye gitmiyor. Schick orada kendi başına düşmüş olamaz" dedi. 

Kaynak: Skorer