Takımların şampiyonluk için mücadele verdiği Süper Lig'de heyecan kaldığı yerdem ederken Fenerbahçe'nin adını TFF fikstüründe görmeyen sporseverlerarasında bu hafta Fenerbahçe’nin maç yapıp yapmayacağı ve neden yapmadığı büyük merak konusu haline geldi.

FENERBAHÇE'NİN MAÇI NEDEN BU HAFTA YOK?
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) belirlediği maç takvimi sebebiyle 15. haftayı Fenerbahçe bay geçti. Bu sebeple bu hafta Fenerbahçe maç yapmayacak.

FENERBAHÇE MAÇI NE ZAMAN?
TFF’nin sezon başında aldığı kararla Süper Lig 21 takım ile oynanmaya başladı. Her hafta 10 maç yapılan ligde her hafta bir takım bay geçilerek maç yapmamaktadır. Bu hafta ligde olmayan takım ise Fenerbahçe oldu. Sezon boyunca her hafta bir takım maç yapmayacak.
Bay geçmek nedir?

Süper Ligde 21 takım olması sebebiyle kullanılan “bay geçmek” kavramının anlamı rakipsiz kalan takımın durumunu anlatmak için kullanılan bir ifadedir. Tek rakamla düzenlenen liglerde ve tunuvalara bir hafta katılmayan takımlar için “bay geçti” ifadesi kullanılır.

15. haftada ligde bulunmayan Fenerbahçe, 16. hafta itibariyle sahalara çıkacak. İlk karşılaşması Kasımpaşa ile olan Fenerbahçe 4 Ocak 2021 tarihinde 19.00 saatinde rakibi ile sahalarda buluşacak.