Beşiktaş transfer komitesi, kadrosuna katmayı planladığı oyunculardan Domagoj Vida için salı günü Ukrayna'ya giderek bu oyuncu ve kulübü ile görüşeceği ifade edildi. Yaz boyunca Hırvat oyuncuyu kadrosuna katmak için yoğun uğraş veren fakat kulübün yüksek bonservis bedeli istemesinin ardından geri adım atan Siyah-beyazlılar, Ukrayna Kulübü'nün bu futbolcuyu makul bir bonservis bedeli ile vermeye sıcak bakmasının ardından girişimlerini hızlandırdı.

DOMAGOJ VİDA İÇİN 5 MİLYON EURO İSTEMİŞLERDİ

Yıldız futbolcunun, ocak ayında serbest kalacak olmasından dolayı Dinamo Kiev kulübü başkanın ilk başlardaki olumsuz tutumunda yumuşama olduğu ve Domagoj Vida'dan para kazanabilmek için bu transfere onay verebileceği kaydedildi.

MARİTİMO MAÇINDA FORMA GİYMESİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE ENGEL DEĞİL

Hırvat oyuncu, takımının UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Maritimo ile oynanan karşılaşmada 90 dakika forma giymişti. Bu maçtan sonra takımın teknik direktörü Alyaksandr Khatskevich, "Takımın bir başka stoperi kırmızı kart gördü. Vida'nın gidişine izin verecek miyim, şu an bir takıma imza attı mı bilmiyorum" demişti. Öte yandan UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında forma giyen Domagoj Vida, Beşiktaş'a transfer olursa Şampiyonlar Ligi'nde forma giymesine bir engel durum bulunmuyor. UEFA'nın statüsüne göre bir futbolcu, takımı ile Avrupa Kupaları'nda ön eleme turu oynar ve sonrasında başka bir takıma transfer olursa yeni takımı ile grup maçlarında forma giyebilir. Bu durumda Hırvat yıldızın takımı ile UEFA Avrupa Ligi play-off turunda oynaması şu anlık bir sorun teşkil etmiyor. Beşiktaş, Vida'yı tranfser ederse Şampiyonlar Lig'nde oynatabilecek.

BEŞİKTAŞ'IN TEKLİFİ 1 MİLYON EURO

Yaz dönemi boyuncu bu oyuncuyu kadrosuna katmak için uzun uğraş veren fakat Dinamo Kiev kulübünün yüksek bonservis istemesi nedeniyle bu transferi gerçekleştiremeyen Siyah-beyazlılar, sonrasında bu bölgeye önce Portekizli Pepe sonra da Şilili Gary Medel'i transfer etti. Ocak ayında serbest kalacak Hırvat futbolcudan para kazanmak isteyen Kiev kulübü isteyeceği bonservis bedelinde indirime gidince Beşiktaş transfer komitesi, bu oyuncuyu tekrar gündemine aldı. Siyah-beyazlılar istediği şartlar oluşursa Vida'yı renklerine bağlayacak. Beşiktaş yönetimi, Hırvat oyuncu için Kiev Kulübü'ne 1 milyon Euro bonservis bedeli önerdi ve beklemeye geçti. Bu teklifin kabul edilmesi halinde oyuncuya 1 milyon Euro'luk imza parası da önerildi. Eğer Vida, Dinamo Kiev ile yapacağı görüşmede bonservis bedelini 1 milyon Euro'ya indirebilirse transferi tamamlanacak.

SALI GÜNÜ ÇIKARMA YAPILMASI BEKLENİYOR

Bu transfer için tam yetki verilen Başkan Fikret Orman ve transfer komitesi üyelerinin Salı günü bu oyuncu için Kiev'e giderek bir görüşme yapması bekleniyor.

ŞENOL GÜNEŞ REST ÇEKTİ

Sezon başından beri istediği transferler yönetim tarafından reddedilen Şenol Güneş, yönetime rest çekti. Tecrübeli teknik adamın takımın hazırlık maçları dahil 8 maçta 17 gol yemesinden rahatsız olduğu ve Marcelo'nun satışından sonra hala istediği stoper transferinin yapılmaması sonrasında yönetime cephe aldığı öğrenildi.