Divan Kurulu'nda konuşan Fikret Orman'ın açıklamaları şu şekilde;

"Devre arası Talisca'ya 'Seni almak istiyoruz' dedim, 'Ben Beşiktaş'ta kalmak istemiyorum' dedi. Kişiler kendini Beşiktaş'ın üstünde görmeye başlıyor. Türkiye'nin en büyük kulübü olan Beşiktaş'ın üstünde hiçbir şey yoktur. Haftanın 7 günü, günde 15-17 saat Beşiktaş için çalışıyoruz. Bunlar amatör ruhla yapılan şeylerdir. Profesyonellik ise para karşılığı yapılır. Kimse profesyonellikle başkanlığı, yöneticiliği birbirine karıştırmamalı.

SEÇİM KARARI

"Beşiktaş'ta çok zor bir sürece giriyoruz. Bu zor süreci yönetmek için heyecanı artırmamız lazım. 6 sene içinde hepimiz yorulduk. Silkelenmeye ihtiyacımız var. Yönetim kurulunu yenilemek için seçime gitme kararı alacağım. Ben başkanlığa adayım. İsteyen herkes aday olabilir. Kamuoyuna ne söylemek istiyorsa, gelir konuşur. Çok radikal kararların alınması lazım. Bunları da ancak gücünü tam olarak almış bir yönetim kurulu ile yapabiliriz. Kısa süre içerisinde seçime gidiyoruz. Yani diyorum ki 'Hodri meydan', herkes ne söyleyeceği varsa söylesin!"

"EVET KRİZ VAR"

"Şimdi geldiğimiz noktada evet, kriz var. Bu krizi ben yaratmadım. Biz bir ülkenin içindeki bir kurumuz. Bunu yöneteceğiz tabii ki, bizim işimiz bu. Alacağımız radikal kararlarla bu işi yöneteceğiz ancak bu irade gerektiriyor."