Lider Beşiktaş, Süper Lig'in 38. haftasında Çaykur Rizespor'a konuk olan Beşiktaş, 3-2 galip geldi. Geçen hafta Kayserispor'u yenerek 3 puanlık farkı koruyan Siyah-Beyazlı takım Çaykur Rizespor'u da yenerek iddiasını korudu. Orta sıralarda bulunan Çaykur Rizespor ise güçlü rakibine karşı son anlarda iki gol buldu ama bu yetmedi.

23 GALİBİYET VE 6 YENİLGİ
Ligin 37. haftasında Kayseri'yi 3-1 yenen Beşiktaş, 23 galibiyet, altışar beraberlik ve yenilgiyle 75 puan toplayarak bu maça lider çıktı. Rizespor ise 10 galibiyet, 12 beraberlik ve 13 yenilgi sonunda 42 puan elde etti.

İLK MAÇ 6-0
Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Beşiktaş tam 6-0 kazanmıştı. O maçta şov yapan Larin, sakatlığı ilk 11'de sebebiyle değerlendirilemedi.

Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçı 11'leri:

Çaykur Rizespor: Gökhan, Baiano, Selim Ay, Montassar Talbi, İsmail, Dokovic, Erik Sabo, Yasin Pehlivan, Michalak, Boldrin, Samudio

Beşiktaş: Ersin, Dorukhan, Welinton, Vida, N'Sakala, Souza, Ghezzal, Atiba, Ljajic, N'Koudou, Gökhan

MAÇTAN DAKİKALAR
91'Dorukhan'ın pasıyla ceza sahasına doğru hareketlenen Larin yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem oyunu devam ettirdi.

89'Maçın sonunda en az 5 dakika uzatma oynanacak.

88'GOL Sağ kanattan Moroziuk'un kale sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Djokovic kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

86'GOL Serbest vuruşu İsmail Köybaşı kullandı ve topu köşeden ağlara gönderdi.

89'Maçın sonunda en az 5 dakika uzatma oynanacak.

88'GOL Sağ kanattan Moroziuk'un kale sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta Djokovic kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

86'GOL Serbest vuruşu İsmail Köybaşı kullandı ve topu köşeden ağlara gönderdi.

79'GÖKHAN AKKAN KURTARDI! Welinton'un pasıyla savunmanın arkasına sarkan Ljajic, ceza sahasına sokulup sağ çapradan vuruşunu yaptı. Gökhan Akkan topu çelmeyi başardı.

77'Beşiktaş'ta Atiba yerine Montero oyuna girdi.

76'Ghezzal bu sezon Süper Lig'deki 5. golünü attı.

74'GOL Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Ghezzal, sağ kanatta topla buluştu. Ceza sahasına doğru sokulup sol ayağı ile uzak köşeye çok güzel bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

63'Josef ceza sahası dışından şansını denedi. Savunmadan seken top yandan dışarıya gitti.

57'Gökhan Töre, Süper Lig'de bu sezonki üçüncü golünü attı.

56'GOL Savunmanın arkasına atılan topla sağ kanatta buluşan Gökhan Töre, ceza sahasına sokuldu. Dar açıdan uzak köşeye doğru şık bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

54'ERSİN GOLÜ ÖNLEDİ! Hızlı gelişen Rizespor atağında sağ kanatta topla buluşan Remy'nin yerden ceza sahasına doğru çıkarttığı topa Samudio vuruşunu yaptı. Ersin son bir hamle ile topa dokundu ve gole engel oldu.

50'Gökhan Töre'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Ljajic, aşırtma bir vuruş denedi. Top üstten dışarıya gitti.

49'Sol kanattan N'Koudou'nun ortasında kaleye doğru yönelen topu kaleci Gökhan kontrol etti.

48'GÖKHAN AKKAN GOLE İZİN VERMEDİ! Gökhan Töre çalımlarla ceza sahası yayına doğru sokulup köşeye sert bir vuruş yaptı. Gökhan Akkan sağına çok iyi uzandı ve gole engel oldu.

48'İlk yarının son düdüğü çaldı. Beşiktaş, ilk 45 dakikayı 1-0 önde tamamladı.

43'GOL İPTAL! Josef'in ceza sahasına doldurduğu topu Vida indirdi. Kale sahasında topla buluşan Atiba'nın vuruşunda top ağlara gitti. VAR incelemesi sonrasında elle oynama tespit edildi ve GOL iptal edildi.

43'GOL Josef'in ceza sahasına doldurduğu topu Vida indirdi. Kale sahasında topla buluşan Atiba'nın vuruşunda top ağlara gitti.

37'TEHLİKE! Ceza sahasının sağında topla buluşan Remy'nin penaltı noktasına doğru çevirdiği topa Talbi gelişine vurdu. Top üstten auta gitti.

30'KRİTİK HAMLE! Ljajic'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Atiba, önünü açıp vuruşunu yaptı. İsmail Köybaşı son anda araya girdi.

27'Ljajic, sol çaprazdan ayak içiyle uzak direğe doğru vuruşunu yaptı. Top üstten auta gitti.

22'Josef'in pasıyla topla buluşan N'Koudou'nun sıfıra inip ön direğe yerden çıkarttığı topu Rizespor savunması uzaklaştırdı.

21'Bu dakikalarda oyun sık sık faul düdükleri ile duruyor.

17'GOL İPTAL! Gökhan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Ljajic, yerden uzak köşeye vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi. VAR incelemesi sonrasında ise pozisyonda ofsayt tespit edildi ve GOL iptal edildi.

16'Rizespor'da sakatlık geçiren Yasin Pehlivan yerini Remy'e bıraktı.

16'Ghezzal bu sezon Süper Lig'deki 16. asistini yaptı.

15'GOL Ljajic'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Ghezzal, rakiplerinden sıyrılıp topu kale sahasına çıkarttı. N'Koudou uygun durumda vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

4'GÖKHAN AKKAN GOLE İZİN VERMEDİ! Ghezzal'ın pasıyla ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Töre'nin şutunda Gökhan Akkan sağına iyi uzandı ve gole izin vermedi.

2'GÖKHAN YİNE KURTARDI! Ljajic ceza sahası dışından sağ ayağı ile sert vurdu. Gökhan Akkan bu topu da çelmeyi başardı.

M.Ö.GÖKHAN KURTARDI! Josef'in pasıyla topla buluşup ceza sahasına doğru sokulan N'Koudou'nun şutunda kaleci Gökhan Akkan gole izin vermedi.

M.Ö.Karşılaşmanın ilk düdüğü ve maç başladı.