Süper Lig'de lider durumda bulunan Beşiktaş, Türkiye Kupası'nda yarı final mücadelesinde Başakşehir'i yenerek adını finale yazdırdı ve bu sezon ortaya koyduğu başarılı performansı sürdürdü.

İlk yarıya hızlı başlayan Beşiktaş 17. dakikada Aboubakar ve 22. dakikada Vida ile öne geçti ve devre arasına bu skorla girildi. İkinci yarıda bambaşka bir oyun sergileyen Başakşehir, 60.dakikada Deniz Türüç ve 77. dakikada Giuliano'nun golleriyle beraberliği yakaladı. Uzatmalara giden maçta 102. dakikada Larin sahneye çıktı ve takımına finali getirdi.

10 YIL SONRA FİNALE ÇIKTI
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası'nı son olarak 11 Mayıs 2011'de oynanan final maçıyla kazandı. 2010-2011 sezonunda son olarak final oynama başarısı gösteren Beşiktaş, o zamanki adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan Medipol Başakşehir'e penaltılarda üstünlük kurarak kupayı müzesine götürdü.

BEŞİKTAŞ'IN RAKİBİ YARIN BELLİ OLACAK
Beşiktaş2ın finalde rakibini belirleyecek mücadelede Fraport TAV Antalyaspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde yarın Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Antalya Stadı'ndaki mücadele saat 20.45'te başlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

Dakika 11: Rıdvan'ın sol kanattan sağ ayağı ile ceza sahası ön çizgisine doğru çıkarttığı topu Ponck uzaklaştırdı.

Dakika 16: Oğuzhan'ın pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Aboubakar, rakibinden sıyrıldı. Dar açıda kaleci Mert ile karşı karşıya pozisyonda direk dibinden topu ağlara gönderdi: 1-0

Dakika 21: Sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda N'Koudou'nun ortasında Vida kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-0

Dakika 34: Demba Ba ceza sahası dışından şansını denedi. Top yandan auta gitti.

Dakika 38: Oğuzhan'ın pasıyla topla buluşan Ghezzal, ceza sahasının sağ çaprazına doğru sokulup vuruşunu yaptı. Top kaleci Mert'in üzerine gitti.

Dakika 45+2: Sol kanattan Hasan Ali'nin ortasında Ndayishimiye kafayı vurdu. Top direğin yanından auta gitti.

İKİNCİ YARI

Dakika 48: Hasan Ali'nin sol kanattan ortasında Demba Ba topu çok iyi kontrol edip, harika bir vuruş yaptı. Köşeye giden topa önce Utku parmaklarının ucuyla dokundu. Sonrasında da top direğe çarptı.

Dakika 59: Sağ kanattan Visca'nın ortasında top kaleye yöneldi. Utku topu güçlükle çeldi. Seken topu önünde bulan Deniz Türüç düzgün bir vuruşla farkı bire indirdi.

Dakika 73: N'Koudou'nun ortasında Larin arka direkte kafayı vurdu. Mert gole izin vermedi.

Dakika 76: Sağ kanattan ön direğe yapılan ortada Deniz topu Giuliano'ya bıraktı. Oyuna yeni giren Giuliano boş durumda düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-2

Dakika 86: Beşiktaş oyunu rakip yarı alanda oynamaya çalışıyor. Ama Başakşehir kapanarak rakibine alan bırakmıyor.

Dakika 90+2: Sol kanattan Deniz'in ceza sahasına doğru kullandığı serbest vuruşta hakem Crivelli'nin kaleci Utku'ya faul yaptığını tespit etti.

UZATMALAR

Dakika 102: Ljajic'in pasıyla ceza sahasının ön çizgisinde topla buluşan Larin'in vuruşunda yerden giden top köşeden ağlara gitti.

Dakika 108: N'Koudou sol kanattan ceza sahasına sokulup sıfıra inmek istedi. Ömer Ali araya girip topu kornere gönderdi.

Dakika 117: Beşiktaşlı oyuncular bıu dakikalarda yavaş hareket ederek süreyi eritmeye çalışıyor.