Ligin ikinci yarısında 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Kara Kartal'da, bekler Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Adriano; 5 maçta toplam 1 gol ve 3 asistlik katkı yaparak atılan 14 golün 4'üne katkıda bulundu.

Ligin ilk yarısında orta sahadaki Tolgay Arslan ve Gary Medel'den gol ve asist katkısı alamayan siyah-beyazlılarda, Oğuzhan 1 gol 3 asistle oynamıştı. İkinci yarının ilk 5 haftasında ise ortadaki Atiba-Dorukhan ikilisi toplam 5 golle oynadı ve Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki gol yükünün 3'te 1'inden fazlasını sırtladı.

Orta sahanın önünde yer alan Adem Ljajic, form grafiğini yükselterek hem oyuna olan katkısını arttırdı hem de 2 gol ve 3 asistle 5 maçta 5 gole doğrudan katkıda bulundu.

Beşiktaş formasıyla şu ana kadar sadece 63 dakika sahada kalan Japon yıldız Shinji Kagawa da henüz form ve adaptasyon süreçlerini atlatamamasına rağmen, siyaz-beyazlı formayı giydiği ilk 3 dakikada 2 kez ağları havalandırmayı başardı.

Kartal'ın yeni golcüsü Burak Yılmaz ise bir maçı cezası nedeniyle kaçırırken çıktığı 4 maçta 2 gole imza attı. Tecrübeli futbolcu, kritik Bursaspor maçında 3 puanı getiren golleri kaydetti. Burak Yılmaz gol atamadığı maçlarda da ortaya koyduğu arzulu ve istekli oyunuyla taraftarla arasındaki buzları eritti.

Beşiktaş'ta ikinci yarı:

GOL
 

Dorukhan 3
Burak Yılmaz 2
Ljajic 2
Atiba 2
Kagawa 2
Gökhan Gönül 1
Cyle Larin 1
 
ASİST
 
Ljajic 3
Lens 2
Quaresma 1
Adriano 1
Gökhan Gönül 1
Caner Erkin 1

Kaynak: Şampiy10