Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş sahasında lider Başakşehir'i konuk etti.

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER 

Mücadeleye iki takım da kontrollü başladı. Karşılaşmanın ilk bölümünde Başakşehir, Visca ile etkili oldu.

Tecrübeli oyuncuyla sağ kanattan ataklar geliştiren lider, 35. dakikada golü buldu. Mert Günok'un uzun pasında topla buluşan Visca, arka direkteki Robinho'yu gördü, Brezilyalı da meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi.

Başakşehir'in golüne 43. dakikada cevap geldi. Kullanılan kornerde Gökhan Gönül'ün kafa vuruşu Mert'ten döndü, Atiba voleyle tamamladı ve skora denge getirdi. İlk yarı 1-1 sona erdi.

BEŞİKTAŞ BURAK'LA ÖNE GEÇTİ

İkinci yarıya etkili başlayan ev sahibi Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlı ekip 52. dakikada Gökhan Gönül'ün pasında Burak Yılmaz'ın güzel vuruşuyla öne geçti.

Maçın kalan dakikalarında tempo ve heyecan üst seviyede olmasına rağmen iki takım da skoru değiştiremedi ve maç Beşiktaş'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş bu sonucun ardından puanını 53'e çıkardı, Başakşehir ise 61 puanda kaldı.

G.SARAY'IN KAYBETMESİNİ BEKLEYECEKLER

Galatasaray'ın yarın(pazar günü) Kadıköy'de Fenerbahçe'yle oynayacağı derbi, hem Beşiktaş'ı hem de Başakşehir'i yakından ilgilendiriyor.

Beşiktaş, Başakşehir'i yenerek 55 puanlı Galatasaray'la farkı 2'ye düşürdü. Fenerbahçe'nin sarı-kırmızılı ekibi yenmesi halinde siyah-beyazlılar Şampiyonlar Ligi önemli bir adım atmış olacak.

Diğer taraftan Galatasaray'ın Kadıköy'den puansız ayrılması durumunda Başakşehir'le Galatasaray arasındaki fark 6 olarak kalacak. 

Galatasaray'ın yenilmesi hem Başakşehir'in hem de Beşiktaş'ın işine yarayacak. Sarı-kırmızılıların kazanması durumunda şampiyonluk yarışı yeniden başlayacak.