Temsilcimiz Beşiktaş Şampiyonlar Ligindeki beşinci maçında sahasında Porto ile karşılaştı.

Karşılaşma Beşiktaşlı taraftarların yoğun desteği altında başladı.

BEŞİKTAŞ BASKILI BAŞLADI
Topladığı 10 puan ile G Grubu zirvesinde yer alan Beşiktaş karşılaşmaya baskılı başlayan taraftı. Mücadelenin 7. dakikasında Quaresma'nın kestiği ortaya arka direkte Cenk Tosun ve Talisca dokunamadı.

PERDEYİ PORTOLU FELİPE AÇTI
Maçta ilk gol sesi Porto'dan geldi. Karşılaşmanın 29. dakikasında sağ kanattan gelişen Porto atağında yerden sert yapılan ortaya Felipe düzgün vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

QUARESMA AFFETTİ, BABEL AFFETMEDİ
Mücadelenin 34. dakikasında defansın arkasına atılan uzun topta Quaresma zor pozisyonda mükemmel kontrol etti. Sol ayağıyla sert vurdu fakat Porto kalecisi meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı.

Dakikalar 41'i gösterdiğinde ise Beşiktaş'ın beklediği gol geldi. Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Cenk Tosun rakibini geçtikten sonra ceza alanına girdi. Golcü futbolcu boş pozisyondaki Talisca'yı gördü ve Brezilyalı yıldız meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi.

İlk yarının kalan bölümlerinde başka gol olmayınca taraflar soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitti.

TOSİC YERİNİ MEDEL'E BIRAKTI
İkinci yarıya Şenol Güneş değişiklikle başladı. Siyah-Beyazlıların tecrübeli teknik direktörü Dusko Tosic'in yerine oyuna Şilili Medel'i dahil etti.

BABEL DİREĞE TAKILDI
Mücadelenin ikinci yarısında en tehlikeli pozisyon 58. dakikada yaşandı. Beşiktaş'ın Hollandalı yıldızı Ryan Babel'in ceza sahası dışından sert şutu üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

SON YARIM SAAT BEŞİKTAŞ OYUNU RÖLANTİYE ALDI
Kara kartal oyunu 1-1'e getirdikten sonra oyunu iyice soğuttu. Beraberliğin bile yettiği maçta kaybetmek istemeyen Beşiktaş son yarım saat Porto'ya kalesinde pozisyon vermedi.

Mücadelenin kalan bölümünde başka gol olmayınca zorlu maç 1-1 berabere sonuçlandı.

BEŞİKTAŞ TARİHİNDE İLK KEZ GRUPTAN ÇIKTI
Siyah Beyazlılar 7 kez katıldığı Devler Ligi arenasında ilk kez gruptan çıkmayı başardı. Kara Kartal 5 maçta topladığı 11 puanla grubunu lider tamamlamayı garantiledi.

BEŞİKTAŞ İLKLERİ YAŞATTI
Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez bir Türk takımı grubu lider tamamlarken, Siyah-Beyazlılar Fenerbahçe'nin elinde bulunan en yüksek puan rekoruna da ortak oldu (11). Şenol Güneş'in öğrencileri ayrıca ilk 5 maçta mağlubiyet yüzü görmedi ve bu alanda da bir ilke imza attı.