Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş evinde Ankaragücünü konuk etti.

Farklı kazanan siyah-beyazlılar hem zirveye bir adam daha yaklaştı hem de gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisi öncesinde moral depoladı.

İLK YARIDA TEK GOL BURAK'TAN

Mücadeleye iyi başlayan taraf Ankaragücü olsa da golü Beşiktaş attı. Son dönemin yıldız ismi Burak, 12. dakikada ceza sahası dışından güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Tempolu geçen ilk yarı bu golle 1-0 sona erdi.

BEŞİKTAŞ FARKA GİTTİ

Karşılaşmanın 53. dakikadasında Ankaragücü kalecisinin hatasında topu önünde bulan Vida, boş ağlara meşin yuvarlağı göndermekte zorlanmadı.

64. dakikada Atiba'nın yerde kalması sonucu kazanılan penaltıda ise golü atan yine Burak Yılmaz oldu. Deneyimli golcü Beşiktaş formasıyla 12. maçında 11. golüne imza attı.

Ankaragücü 73'te VAR'dan gelen uyarı sonrası bir penaltı kazandı. Boyd'un kullandığı penaltıda Karius kurtardı ama hakem Halil Umut Meler, VAR'ın uyarısı sonrasında ceza sahası ihlali gerekçesiyle penaltıyı tekrarlattı. Bu kez Sacko topu ağalara gönderip farkı ikiye indirdi.

Ancak son sözü yine Beşiktaş söyledi. 80. dakikada şık paslaşmalarla ceza sahasına giren Ljajic skoru belirleyen golü attı. 4-1.

Ankaragücü'nü farklı yenen Beşiktaş puanını 59 yaptı ve Başakşehir'le aradaki farkı 3'e indirdi. Ankaragücü ise 36 puanda kaldı.

Gelecek hafta pazar günü Beşiktaş, Galatasaray'a konuk olacak.