Fenerbahçe'de 5 sezon forma giyen Brezilyalı futbolcu Cristian Baroni, Bein Sports'a röportaj verdi. Brezilya'nın CA Juventus takımında top koşturan 36 yaşındaki Baroni, Fenerbahçe kariyeri hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"Türkiye'de çok şey öğrendim. İlk geldiğimizde Türkler bize çok güzel kucak açtı. Oradaki arkadaşlarımla hala konuşuyorum. Fenerbahçe'de çok mutlu günler geçirdim. Şampiyonluk kazandım, kupalar kazandım. Mutluluklar, üzüntülerimden fazlaydı. Fenerbahçe'de son bir kez taraftarlara hoşçakalın demek isterdim. Veda etme fırsatım olmadı ancak Fenerbahçe'ye olan sevgim asla değişmedi."

"Fenerbahçe'ye karşı şükran duyuyorum. O dönemde beraber çalıştığım, başta Aziz Yıldırım olmak üzere birçok insan benim hayatımda önemli bir yer edindi. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'deki dönemimde bana çok yardımcı oldu."

"Volkan, Kuyt, Sow, Webo, benim için çok önemli oldular. Alex de öyle. Hepsi çok özel insanlar. Bana hep yol gösterici oldular."

"Bazı oyuncuların Fenerbahçe formasının büyüklüğünü anlaması lazım. Fenerbahçe'nin seviyesi şu an çok aşağıda gözüküyor. Bizim zamanımızda böyle değildi. Alıştığımız Fenerbahçe bu değil. Fenerbahçe formasıyla 1 maç daha Kadıköy zeminine çıkmak istiyorum. Böyle bir hayalim var."

"Benim için Trabzonspor maçları çok özel anlara sahne olmuştu. Trabzonspor'a çok özel goller attım. İz bırakan goller olduğunu düşünüyorum."


"1 kişiyi ayrı bir tarafa yazıyorum, Aykut Kocaman. Kalbimde tamamen özel yer edinmiş bir insan. Benim için en önde o gelir. Beni Türkiye'ye getirdi ve her zaman yanımda oldu. Webo'yla çok sık konuşuyoruz. Sow ile Instagram üzerinden haberleşiyoruz. Aykut Kocaman'la da konuştuğumuz oluyor."