Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, transferleri Mayıs ayında bitirmek istediklerini söylediğini hatırlatarak; "Evet söz verdim. Bazen şartlar oluşur bazen oluşmaz. Ama biz transferleri yaptık. 4 futbolcu ile anlaştım ama transfer 17 Haziran'da başlıyor, şimdi açıklayamam isimleri" dedi.

3 Teknik direktör ile görüştüklerini de söyleyen Aziz Yıldırım, bütün medyanın Aykut Kocaman ile anlaşıldığını son dakika verdiklerini ancak bunun anlamsız olduğunu söyledi. Henüz kesinleşen bir şey olmadığını belirten Yıldırım, salı veya çarşamba günü bu durumu netleştireceklerini söyledi.

Aziz Yıldırım: "Yeni sezon için dört oyuncuyla anlaştık"

FENERBAHÇE Kulübü'nün 2017 yılı Olağan Mali ve İdari Genel Kurulu Ülker Sports Arena'da yapıldı. 

Başkan Aziz Yıldırım, 2017-2018 sezonu için 4 futbolcu ile anlaştıklarının ve sarı-lacivertli takımın teknik patronluğu ile ilgili hafta başında karar verileceğini söyledi. 

Mayıs ayında futbol takımına tranesfer yapacağı sözünü verdiğini hatırlatan Başkan Aziz Yıldırım, "Şartlar bazen oluşur, bazen oluşmaz. Biz yaptık ama kamuoyuna açıklamaya mecbur muyum? Bu ayın 17'sine kadar transfer penceresi açılmıyor. Yeni sezon için dört oyuncuyla anlaştık. Üç antrenörle görüşme yapıyoruz. Hafta başında yönetim olarak buna karar vermiş olacağız ve kamuoyuna açıklayacağız. Aykut Kocaman ismi geçiyor. Adam gelmeden, ne olacağı belli olmadan 'Aman Fenerbahçe'ye gelmesin.' diyorlar. Ya sen kimsin kardeşim, sen kimsin. Bırak da buna Fenerbahçe camiası karar versin" dedi.

"BU SENE BAŞARISIZLIĞIN NEDENİ BİZİM TAKIMIN KENDİ DAVRANIŞLARI"

Futboldaki başarısızlak hakkında konuşan Aziz Yıldırım, "Benim şahsıma ait olan bir tane arabam var. 4-5 senede 1 defa

değiştiririm. Benim yatım yoktur. Bizim futbolcu diye aldığımız oyuncunun 3 tane arabası var. 20 yaşında yatı var, sistem yanlış. Hesap sorduğun zaman, 'Niye soruyorlar, neden yapıyorlar.' diyorlar. Oyuncunun biri bütün kazandığı paraları gidip organizatörlere kaptırıyor, sahada yok. Bir işlem yapamıyorsunuz. 10, 20 bin Dolar ceza veriyorsunuz ama orada milyon dolarlar götürülüyor. Ben bunu

görüşmeye gittiğimde UEFA Başkanı'na da söyledim, kulüpler mağdur. Bosman kararlarından bu yana kulüpler sporculara karşı mağdur durumda. Bunun değişmesi, önlenmesi lazım diye düşünüyorum. Bu sene başarısızlığın nedeni bizim takımın kendi davranışları."

"OCAK AYINDAN BERİ SAMANDIRA'YA GİTMEDİM''

Sarı-lacivertli kulün Samandıra'da bulunan tesislerine Ocak ayından beri gitmediğini ve Dick Advocaat ile birkaç kez dertlerini çözmek için görüştüğünü dile getiren Başkan Yıldırım, "Futbolcular kendi göbeklerini kendileri kessinler dedik ama maalesef kültür seviyeleri ve profesyonellik anlayışları tam yerleşmediği için bu meydana gelmedi ama bu sene her şeyle elimiz orada olacak. 'Önümüzdeki sene şampiyon olacağız' diye söylemiyorum. Bak ağzımdan çıkmıyor. Sonra yazıyorlar 'Şampiyon olacağız dedi' diye. Hedef konması lazım, hedef konmadan olmaz. Bunları kullanıyorlar" şeklinde konuştu.

"DOĞUŞ GRUBU İLE 3 YILLIK ANLAŞMAYA VARDIK"

Başkan Aziz Yıldırım, Ülker Grubu ile yaptıkları anlaşmanın benzerinin Doğuş Grubu ile de yapıldığını ve beraber hareket edileceğini ifade ederek şöyle konuştu: "Her türlü anlaşmayı yaptık, imza atma aşamasındayız. Bütçenin yarıya yakınını onlar karşılayacak. Kalan kısımları da Fenerbahçe tamamlayacak. Anlaşma 3 yıllıktır. Ayrıca Ferit Şahenk Bey, yelken şubesinin sponsorluğunu almıştır. Orayı olimpiyatlarda madalya kazanacak şekilde organize etmektedirler. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"FUTBOLDAKİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN DEĞERİ NE İSE BASKETBOLDA DA THY AVRUPA LİGİ'NİN DEĞERİ AYNIDIR"

Basketbolda kulüpler düzeyinde dünyada iki büyük organizasyon yapıldığını, bunlardan birinin NBA, diğerinin ise THY Avrupa Ligi olduğunu kaydeden Aziz Yıldırım, "THY Avrupa Ligi'nin kuruluş amaçlarından bir tanesi de Avrupa'da NBA'e benzer bir organizasyonu yapmaktır. İlerde, NBA ile beraber bu coğrafyada bunu sağlamaktır. Şimdi futboldaki Şampiyonlar Ligi'nin değeri ne ise basketbolda da THY Avrupa Ligi'nin değeri aynıdır. Bundan yıllarca önce belki de bunu hayal edemezdik ama bu hayaller gerçekleşmiştir. Geçmişte bir söz söyledim; Galatasaray UEFA kupasını aldığı zaman 'Tesadüf oldu.' dedim ama herkes o lafımı başka yerlere çekti.

Kazanılmış bir kupayı inkar etmek olamaz. Benim orada söylemek istediğim devamlılığının olmasıydı. Eğer Fenerbahçe Basketbol Takımı geçmişi yaşamamış olsaydı bu da bir tesadüf olurdu. Önce Madrid, ardından Berlin, sonra da İstanbul'da yapılan Dörtlü Finaller sonucunda Fenerbahçe şampiyon olmuştur. Devamlılık vardır, devamlılık sürecektir."

"FENERBAHÇE'Yİ VE ÜLKEYİ TANIDILAR"

Ülker Sports Arena'yı hediye eden Ülker ailesi ile Murat Ülker'in Avrupa şampiyonu seviyesine gelmesinde büyük payı olduğunu ifade eden Aziz Yıldırım, devletin ve Türk Hava Yolları'nın verdiği garantiler sayesinde Dörtlü Final'in Türkiye'de yapılmasının sağlandığını söyledi. 

Başkan Yıldırım, "Buna katkı olarak 7 tane Türk sponsor da baskı yaparak bu büyük organizasyonun yapılmasını sağlamıştır. Burada kimsenin burnundan kan akmadan organizasyon başarıyla bitirilmiştir. Fenerbahçe'nin maçları oynanırken herkes birbirine 'Fenerbahçe kimdir?' diye sormuştur. Fenerbahçe bir Türk takımıdır, bu, dünyaya ezberletilmiştir. Ülke tanıtımı yapıldı, bütün dünya bunları seyretti. Fenerbahçe'yi ve ülkeyi tanıdılar" dedi.

Avrupa Ligi oluşumunun yüzde 75'lik payının, içerisinde Fenerbahçe'nin de bulunduğu söyleyen Yıldırım, "Fenerbahçe buranın ortağıdır, mal sahibidir. Avrupa Ligi yaşadığı sürece Fenerbahçe oranın ortaklarından biridir. Bu 11 kulübün bir araya gelmesiyle yönetim kurulu başkanı ve yönetim seçiliyor. Şu anki başkanı da bu ekip seçmiştir" diye konuştu.

"FİKRET ORMAN NE SÖYLEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL"

Aziz Yıldırım, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın, basketbolda Avrupa Ligi hakkında yaptığı açıklamalar ile ilgili, "Sayın Fikret Orman kendi kendiyle çelişiyor. Takımı 2 yıl önce Top 16'ya kaldığında, 'Avrupa Ligi'nde şampiyon olacak kadromuz var'' dedi.

''Real Madrid, CSKA Moskova geri zekalıymış, Allah Allah. O zaman neden UEFA'da kupa almak için uğraşıyorsun. Bırak alsınlar. Böyle saçma sapan şeyler. Sayın Fikret Orman ne söylediğinin farkında değil. Fenerbahçe'nin basketbolda Avrupa şampiyonu olması, onların lig şampiyonluğuyla aynı döneme geldi. Avrupa şampiyonluğunun yankılarından dolayı altında ezildiler. Köprüye bayrağı astık, yaktılar. Gelin siz de yanına asın, beraber altından geçelim. Bizim tereddütümüz yok. Kim kazanırsa saygı gösteririz." Avrupa Ligi organizasyonuna "hırsızlık" demenin çok tehlikeli bir ifade olduğunu vurgulan Yıldırım, "Bu sözle devletin en üst kademesine sataşmış oluyor. Devlet Dörtlü Final'i buraya getirdi. Hırsızlık olsa yapar mı?" dedi.

"BEŞİKTAŞ'IN DURUŞ MESELESİ VAR"

Başkan Yıldırım, Beşiktaş Kulübüyle ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: "Beşiktaş'ın duruş meselesi var, meşhur. 'Efendi' oluyorlar, 'Feda' oluyorlar, bilmem ne... Süleyman Seba, rahmetli benim sevdiğim bir ağabeyimdir. Aynı dönemde başkanlık yapma şerefine nail oldum. Çok özel bir adamdı. 'Süleyman ağabey duruşu' diyorlar. Seba bizle yemek yediği dönemlerde, 'Ahmet Dursun, Seba gitsin' diye bağırdılar. Şimdi Seba'nın arkasına sığınmış bir duruşu sergilemeye çalışıyorsunuz. Bu duruşun içinde FETÖ'ye karşı şikayetiniz yok. 2011'de etek altı nakış olmuşlar. Ya sizi suçluyorlar. Kupa maçında bir şeyler yaptın diye. Onun mücadelesini sen savunup vereceksin. Helikopter gelir statlarına iner, bilmem neredeki adamları FETÖ'den damgalı ama orada çalışırlar. Bu ne biçim bir duruştur. Beşiktaş'ın 1959'dan bu yana futbolda 13 şampiyonluğu var. Yıldız ilave ettiler. Hesaba kitaba sığmıyor. 1959'da lig başlıyor, şampiyonlar belli. 1959'dan önce 2 yıl şampiyon olmuşlar. Biz de müracaat etmek için sizlerden görüş alacağız. Ondan sonra 'Duruşumuz var.' diyorlar. Duruşun varsa gidin yıldızı iade edin. Yıldız bir şey kazandırmaz size" 

"BU KADAR FENERBAHÇE KOMPLEKSİNE GİRMEYİN LÜTFEN"

Fikret Orman'ın 2 Şubat 2015'te yaptığı, "Başkanların kendi camiası dışında açıklama yapmasını doğru bulmuyorum. Sayın Aziz Yıldırım'a karşı kardeşi olarak söylüyorum, kendi camiasıyla ilgi açıklama yapsın" sözlerini hatırlatan Başkan Aziz Yıldırım,"Van Persie onlara gidecekmiş, gitmemiş. Yönetimim, ne diye böyle şeyler yaptınız. Bırakın gitsin. Başımıza iş çıkarıyorsunuz. Sen her gün Fenerbahçe'yi konuşuyorsun. Biz sizi konuşmuyoruz. Bu kadar Fenerbahçe kompleksine girmeyin lütfen, rica ediyorum. Fenerbahçe'yle fazla ilgilenmesinler, sözlerine dikkat etsinler" diye konuştu

"LENS'E TEKLİFİ GÖNDERECEĞİM"

Sunderland'den kiralık olarak kadroya dahil ettikleri Jeremain Lens'e Pazartesi günü yeni bir teklif yapacaklarını söyleyen Aziz Yıldırım, "Lens'le dün kulüpte konuştuk. Pazartesi menajerlerine teklifi göndereceğim. Onlar yüksek bir teklif yaptılar ama tahmin ediyorum ki bir yerde buluşuruz. Beşiktaş'a gidecekmiş, gidebilir. Biz o kompleksleri atlattık. Oradan oyuncu alacağız diye çalışmam" dedi. 

"QUARESMA'NIN ANLAŞMASININ DETAYLARI YAZIYOR BURADA"

Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'nın sarı-lacivertli kulübe gelmek istemesi ile ilgili 26 Aralık 2016'da avukatı aracılığı ile yapılan yazışmaları paylaşan Aziz Yıldırım, "Bu e-mailde bizden imza parası olarak 2 milyon Euro ve sezonluk garanti 3,5 milyon Euro istiyorlar. Anlaşmanın detayları yazıyor burada. Söylediğim sözün arkasındayım. Bu belgeyi Fikret Orman istiyorsa, kulüpteki yardımcımı arasın ona e-mail gönderelim" diye konuştu.

"ŞENOL GÜNEŞ'İ ŞİMDİ TEBRİK EDİYORUM"

Aziz Yıldırım, Şenol Güneş'in THY Avrupa Ligi şampiyonluğundan dolayı kulübe tebrik mesajı gönderdiğini kaydederek, "Beşiktaş antetli bir kağıtla değil. Ben de onun karşılığında Fenerbahçe antetli kağıtla teşekkür ettim. Gazetelerde yazdığı gibi tebrik etmedim, cevap verdim. Gazeteler onun ağzından 'Aziz Yıldırım şampiyonluğumuzu tebrik etti' yazıyor. Gazeteler yalan yazıyor. Ben kendisini tebrik etmedim ama şimdi buradan tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE 138 MİLYON DOLAR'LIK GAYRİMENKULE SAHİP"

Göreve geldiğinde sarı-lacivertli kulübün hiçbir gayrimenkulü olmadığını ancak şimdi 138 milyon Dolar'lık gayrimenkule sahip olunduğunu aktaran Aziz Yıldırım, 19 senedir iş hayatını bitirdiğini ve tüm zamanını Fenerbahçe'ye harcadığını söyledi. 

Başkan Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi için her türlü işlemin bittiğini dile getirerek şöyle konuştu: "Bu konuda tek sıkıntı var, kiralık bir yerde okul başlattığınız zaman oranın intibak hakkının uzun yılları kapsamasını istiyorlar, böyle bir bina bulamadık. Silivri'de 100 kişiyle başlamamız bize uygun olmaz. Üç bina hakkında konuşmalar yapıyoruz, o binaları kiralık tutacağız, YÖK ile anlaşarak işleme başlayacağız. Ana hedef, Fikirtepe'de 10 dönümlük bir arazi var. Bu arazide futbol altyapısı çalışması yapıyoruz ama oradan fazla bir kazanç sağlayamıyoruz. Orası için bir proje hazırlattım, 5 katlı 20 bin metrekarelik bir üniversite yapmak. Kiralama sürecini belediyeden 10 yıl uzattık, bu belge Ankara'ya gitti, İçişleri Bakanlığı'nda bekliyor. İmzası gelince işleme başlayacağız. Fenerbahçe Üniversitesinin ana merkezi Fikirtepe'de olacak gibi gözüküyor."

"FENERBAHÇE'NİN MİLYAR DOLARLARI GİTTİ"

Başkan Yıldırım, göreve geldiğinden bu yana Fenerbahçe'nin devlete 370 milyon Dolar vergi verdiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "3 Temmuz'da operasyon yapılmasaydı, 1 milyar 200 milyon Dolar'a yakın bir hisse senedi değerimiz vardı, bugün 291 milyon Dolar'a düşmüştür. Hakim ve savcılar Fenerbahçe'nin değil Aziz Yıldırım'ın mağdur olduğunu söylüyorlar ama asıl mağdur Fenerbahçe'dir. Biz bir sene yattık çıktık. Fenerbahçe'nin milyar dolarları gitti, iki sene Şampiyonlar Ligi'ne gidemedi. 3 Temmuz'la ilgili herkesten hesap soracağız. Allah bu hesapları sormadan bize ölmeyi nasip etmesin. Bana yazanlar çizenler, bir gün Fenerbahçe için hapis yatsınlar, ondan sonra karşıma gelsinler. 'Son sözüm dar ağacında da olsam Fenerbahçe'dir' diyen adamım."