İspanyol basınında yer alan iddiaya göre Barcelona'da aradığını bulamayan Arturo Vidal'ın, menajeri tarafından Beşiktaş'a da önerildiği belirtildi.

Beşiktaşlı yöneticilerin, "Transfer bütçemizi düşük tutacağız, bu nedenle yüksek maliyetli oyuncuları düşünmüyoruz" yanıtına rağmen; menajer Felicevich'in, "Boca Juniors ve Wolves'un talip olduğu Vidal, Barcelona'da beklediği çıkışı yapamadı...

"Katalan ekibiyle 2021'e kadar sözleşmesi var. Fakat kulübünün de onay vermesi durumunda kiralık olarak size getirebilirim" dediği öğrenildi.

Bu arada Medel'in de, Milli takımdan arkadaşı olan Vidal transferinde devreye girebileceği belirtildi.

Vidal, bu sezon Barcelona formasını giydiği 26 lig maçında sadece 7 kez 90 dakika sahada kaldı. Kral Kupası'nda 7 maçın 4'ünde yine bitiş düdüğüne kadar sahada kalan Şilili; Şampiyonlar Ligi'nde 7 maçta ise 1 kez 90 dakika şans buldu.

Vidal, Barça formasıyla 41 resmi maçta görev yaptı. Rakip fileleri 2 kez havalandıran tecrübeli oyuncu, 5 de asist yaparak; toplamda 7 gole direkt olarak katkıda bulundu.

Vidal, Bayern Münih'te forma giyerken karşı karşıya geldiği Beşiktaş'tan övgüyle bahsetmişti.

Şilili oyuncu, Alman ekibinin deplasmanda farklı kazandıkları maçın ardından, "Rakibimizin kırmızı kart sonucunda 10 kişi kalması maçın bizim adımıza maçın daha rahat geçmesini sağladı ve bize avantaj getirdi. Beşiktaş gerçekten iyi bir takım. Aldığımız bu galibiyetten ötürü çok mutluyuz" ifadelerini kullanmıştı.

Profesyonel kulüp kariyerinde toplamda 481 maça çıkan Şilili süper yıldız, 93 gol atıp, 66 da asist yapmayı başardı. Toplamda 133 sarı kart gören Arturo Vidal, 4 kez çift sarıdan, 1 kez de direkt olmak üzere 5 kez kırmızı kart gördü.

Kaynak: Fotomaç