Fenerbahçe'nin 'mali kurtuluş savaşı' olarak nitelendirdiği borçlardan arınma süreci, 4 Nisan'da tüm Fenerbahçe hesapları karartılarak başlayan 'Fener Ol' kampanyasıyla sürüyor.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre; kampanyayla toplanan para, ilk 24 saatte hatırı sayılır rakamlara ulaştı. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği adına toplanan bağışların kulübün kasasına nasıl aktarılacağıyla merak konusuydu.

DÜNYADA BiR iLKi YAPTIK

Fenerbahçe Beko ve Maccabi arasında Ülker Arena'da gerçekleşen EuroLeague maçı öncesinde konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dünyada ilk kez bir spor kulübü için böyle bir kampanya düzenlendiğini, Fenerbahçe taraftarının da kampanyayı sahiplendiğini söyledi.

MEVZUATTA YOLLARI VAR

Başkan Yardımcısı Burhan Karaçam ise bağışların dernekten kulübe usule uygun şekilde aktarılmasında sorun olmayacağını ifade etti. 

Karaçam, "Bunun için çeşitli yollar var. Bunlardan biri sermaye artırımına girmek. Bir tanesi sponsorluk, çeşitli giderleri derneğin sponsor olarak karşılaması... Reklam olarak aktarması, bir takım masrafların giderlerini üstlenmesi. Para geldikten sonra çok yolu var. Hepsi yasal ve vergi usüllerine uygun. Mevzuat çeşitli uygulamalara imkan veriyor" yorumunda bulundu.

10 SAATTE 250 BiN SMS

Bu süreci, 'Yöneticilerden, taraftara, oyunculara kadar herkesin çorbada tuzunun olacağı topyekün bir mücadele' olarak tanımlayan Başkan Koç, "İlk gün için çok hatırı sayılır bir meblağ toplandı. İlk 10 saatte 250 bin kişi SMS'le kampanyaya destek geldi" dedi. 

Kulübün 31 Mayıs'taki 65 milyon euroluk UEFA ödemesini yapabilmek üzere yola çıktığını hatırlatan Koç, "İlk günde toplanan miktar hedeflerimizde yüzdesel olarak ifade edilebilecek bir rakam oldu" dedi. ,

Cumartesi günü kulüpten, birey ve kurum katkıları dışında 15 milyon TL toplandığı da açıklandı.

BiZiM YOL HARiTAMIZ iLERLiYOR

Ali Koç süreci şöyle anlattı: 

"İlk ayak kısa vadeli mali rahatlama için kaynak yaratmaktı. 2. ayak ise kitlesel destek kampanyasıydı. Buna da başladık. 3. ayakta Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek ve Fair-play anlaşmasında UEFA'nın şartlarını yerine getirmek var. Planımızın 4. ayağı daha uzun vadeli bir hedef; camiamıza genç, yetenekli oyuncuları makul şartlarda kazandırabilmek, bunları parlatıp, satışlarından ciddi gelir sağlayabilmek. 1. ve 2. ayağa başladık. 3 ve 4. ayaklar da zaman içinde mevye vermeye başlayacak."

BİTCOİN'LE BAĞIŞ TALEBİ

Ali Koç, "Kumbarasındaki parayı gönderen genç taraftarlar, Fener Ol SMS'ini gösterene kebabın yanında ayranı bedava veren restoran, SMS'ini gösterenden ücret almayan dolmuş şoförü var. Onlara destek olan Beşiktaşlı, Galatasaraylılar var. Söz konusu Fenerbahçe olduğu zaman gönülden bir cömertlik oluyor" şeklinde konuştu. 

Erol Bilecik ise; Bitcoin'le bağış yapmak isteyenlerin dahi olduğunu ekledi.

HER YIL 4 NİSAN'DA KARARACAĞIZ

Bundan 4 yıl önce; 4 Nisan 2015'te Fenerbahçe kafilesinin uğradığı silahlı saldırının faillerinin hala bulunmadığını hatırlatan Ali Koç, "Bu konu aydınlatılıncaya kadar her yıl 4 Nisan'da tüm hesaplarımızı ve ekranlarımızı karartacağız" dedi. Savcılık ise saldırıyla ilgili yeni dellillerin toplanmasını talep etmişti.

ENTERESAN ŞEYLER OLACAK

İlk 2 gün için kampanyanın, Fener TV'de yayın, reklam filmi ve sosyal medya reklamlarıyla sürdüğünü ancak yapılacakların bununla sınırlı olmadığını ifade eden Koç, "Bekleyin görün diyebileceğimiz çok enteresan şeyler olacak. Bekleme modunda gitmeyeceğiz. Sağ gösterirken sol vuracağız. Yolda enteresan gelişmeler olacak. Sürprizlerimizi bekleyin" şeklinde konuştu.

Kaynak: Akşam