Fenerbahçe, Ankaragücü'ne deplasmanda 2-1 mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır bir yara alırken maçın hakem hataları konuşulmaya devam ediyor.

Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol programında yapılan hakem hatalarını eleştiren Ahmet Çakar Türk futbolunu derinden sarsacak açıklamalarda bulundu. Türkiye’de iç karışıklık için futbolu kullanmaya başladıklarını ima eden Ahmet Çakar, Gezi olaylarıyla, mezhep kavgalarıyla karışıklığın tutmadığını bunu futbol ile yapmaya çalıştıklarını öne sürdü.

İşte Ahmet Çakar’ın o ifadeleri:

‘Bunun asla siyasetle alakası yok, Ali Koç’un en büyük hatası odur. Yılanlar burada başka tezgâh var. Bana tezgâh olmadığını Nihat Özdemir ispatlamak zorunda. İnsanda utanma olur, Türkiye’yi ikna etmek zorundasınız.’

‘Her zaman şunu düşünmek lazım Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor mu? Geçiyor. Aşağımızda Suriye’de sıkıntı var. Türk hakemliğinde yapılan bana göre asla bir takımın şampiyon olması için değil, bir takımla 25 milyonun huzursuz olması için bunu da sosyal bir sıkıntıya çevirebilmek için belli güçlerin işin içinde olduğunu düşünüyorum. Bunun için maalesef Türk hakemleri kullanıldı.’

Zekeriya Alp’e göndermede bulunan Ahmet Çakar,

‘Hazır ol Türkiye ilk defa bunu açıklayacağım bu bir sorudur. Bu işin siyasi boyutu filan yok. Sayın Zekeriya Alp 70 yaşında adamsın Mason musun değil misin? Mason olmak bildiğim kadarıyla suç değil. Allah için soruyorum. Cevap istiyorum. Mason locasına üye misiniz?’ dedi.

Türkiye’deki karışıklığı futbolla çıkarmak istediklerinin vurgusunu yapan Çakar,

‘Gezi olayları ilk olarak masum başladı. Sonra birden piyanolar vs. bunlar iç karışıklık materyalleridir. Türkiye’de mezhep kavgası tutmuyor. Halk soğukkanlı. Türk-Kürt tutmadı. Türkiye’de sen Laz’sın, sen Çerkez’sin kimse kimseye soğuk bakmıyor.  Buralardan tutmuyor ama futboldan deniyorlar. Galatasaray-Fenerbahçe için millet kahvelerde birbirini öldürüyor. Ha demek ki buradan kaşıyabilirler’ ifadelerine yer verdi.