Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili kulübün Vestel ile imzaladığı sponsorluk  anlaşması sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, Avrupa'da  bazı kulüplerin oyuncu yetiştirip satmayı kendilerine hedef olarak seçtiğini  ancak Trabzonspor'un böyle bir kulüp olmadığının altını çizerek, şöyle konuştu:

 "Avrupa'da bazı kulüpler bu doğrultuda çok önemli gelir elde  ediyorlar. Bu işin ticaretini yapıyorlar. Bizim futbola bakış açımız bu değil.  Yusuf bizim için çok önemli, yeniden başlayan hikayenin başrol oyuncusuydu.  Paraya en ihtiyacımız olduğu dönemde geçen seneydi, bu sene rahatız.  Göndermediğimiz yerde bizim yeniden başlayan hikayemizin başrol oyuncusuydu. Şu  an itibarıyla hikaye yarım kaldı. Biz işin para tarafında değildik. Bunu açık  şekilde ifade etmek istiyorum. Böyle bir gelire de bu hikaye içerisinde  ihtiyacımız yoktu ancak oyuncumuzun bu konudaki ısrarı, bu transferi bu noktaya  getirdi. Dolayısıyla bundan sonra devam eder mi böyle ayrılışlar, bu hikaye  tamamlanana kadar ve o hikayenin kapak yazısı yazılana kadar, çok açık ifade  ediyorum hiçbir oyuncumuzu göndermek düşüncesinde değiliz. O hikayedeki rolleri  bitinceye kadar."

 Yusuf Yazıcı'nın transferi için görüşleri sorulan Ağaoğlu, "Kırgınlık  şu, çok net söylüyorum, içime kan damladı. Çünkü biz bir hikayeyi yeniden yazmaya  başlamıştık ve hikayenin başrol oyuncusuydu. Herhalde kısa sürede kendimi  toparlarım diye düşünüyorum. Yusuf'un kararına da saygı duyuyorum, içim el  vermese de... Verdiği karara saygı duyuyorum, o da enteresan bir kişilik, sürekli  benim engellememe rağmen sürekli mücadele etti, mücadeleyi bırakmadı, sahada  mücadele ettiği gibi. Biz işin duygusal tarafındayız, içime kan damladı ama  kırgınlık, küskünlük, dargınlık asla söz konusu değil. Bugün bu ülkede yetişip,  bu ülkede futbola başlayıp bu ülkeden Avrupa'ya giden en yüksek rakam. Misyonunun  bir bölümünü tamamladı ama keşke hepsini tamamlasaydı." ifadelerini kullandı.