MAÇ SONUCU: Türkiye 2-0 Fransa

90' Mücadelede 4 dakika uzatma oynanacak.

80' Mücadelede son 10 dakikaya girilirken 2-0'lık üstünlüğümüz devam ediyor ve Fransa'nın bu dakikaya kadar kaleye isabetli şutu yok.

70' Bu dakikaya kadar çok iyi bir performans ortaya koyan A Milli Takımız, zaman zaman organize ataklarla da yeni gol fırsatları yakalıyor.

55' Üst üste gol pozisyonlarında yararlanamadık. Önce Burak Yılmaz sonrasında Kenan Karaman müsait durumlarda topu filelere gönderemedi.

50' Fransa ikinci yarının başında topla daha fazla oynuyor ancak çok iyi savunma yapıyoruz.

46' Mücadelede ikinci yarı başladı.

İlk yarı sonucu: Türkiye 2-0 Fransa

40' GOOOOOOOOLLLLLLLL.... Türkiye 2-0 Fransa (Cengiz Ünder)

Üçüncü bölgede yapılan pres sonrasında Türkiye topu kazandı. Dorukhan, bekletmeden pasını sağdan ceza sahasına sokulan Cengiz'e aktardı. Cengiz, müsait durumda yaptığı vuruşla Lloris'i avladı.

30' GOOOOOOLLLLLLLL...... Türkiye 1-0 Fransa (Kaan Ayhan)

Cengiz'in soldan kullandığı serbest vuruşta arka direkteki Merih topu kafayla kale ağzına çevirdi. Altıpas çizgisi üzerinde boş kalan Kaan Ayhan, düzgün bir kafa vuruşu yaparak ağladı buldu.

25' Fransa karşısında iyi tempo yapıyoruz ve savunmada hatasız oynuyoruz. Son Dünya Kupası şampiyonu daha çok sahasında ve kontra atak arıyor.

18' Sağ kanatta topla buluşan Cengiz'in ortasında Dorukhan penaltı noktası üzerinde kafa vuruşunu yaptı. Arka direğe doğru yönelen topu Lloris kornere çeldi ama öncesinde Kenan için ofsayt bayrağı kalktı.

15' Orta sahada Fransa'ya boşluk bırakmıyoruz. Kaybettiğimiz topları hızlı şekilde geri alarak önemli atak oluşturmalarına izin vermiyoruz.

5' Mücadeleye iyi başladı. Top karşılaşmanın ilk dakikalarına bizde. Fransa'ya önde baskı yaparak rahat paslaşmasını da engellemeye çalışıyoruz.

1' Mücadele başladı. A Milli Takımımıza başarılar dileriz.

A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 3. maçında 2018 Dünya Kupası şampiyonu Fransa ile Konya'da karşı karşıya geliyor.

Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan mücadele TRT 1'den naklen yayınlanıyor.

Grupta oynadığı ilk iki maçı kazanan A Milli Takımımız, Fransa'nın ardından averajla ikinci sırada yer alıyor. Ay-yıldızlı ekip bu karşılaşmayı kazanması halinde liderliğe yükselecek. 

İŞTE İLK 11'LER

Türkiye: Mert, Mehmet Zeki, Kaan, Merih, Hasan Ali, Mahmut, Dorukhan, İrfan Can, Kenan, Cengiz, Burak

Fransa: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Digne, Matuidi, Sissoko, Pogba, Mbappe, Griezmann, Giroud