A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'ne 2'de 2 yaparak harika bir başlangıç yapmıştı. Milliler, Letonya karşısında mükemmel başladığı mücadeleyi sıkıntılı bitirdi. 2 kere öne geçmesine rağmen bir türlü skoru koruyamayan Milli Takım sahadan 1 puanla ayrıldı.

YİNE LETONYA KABUSU
Daha önce Şenol Güneş yönetiminde 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off baraj turunda Letonya'ya elenen Milli Takım, yine bir Letonya karşılaşmasından galibiyet çıkaramadı.

MAÇA GOLLE BAŞLADIK
A Milli Takım'ın gollerini 2. dakikada Kenan Karaman, 33. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 52. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz kaydetti. Letonya'nın golleri 35. dakikada Roberts Savalnieks, 57. dakikada Roberts Uldrisis ve 79. dakikada Davis Ikaunieks'ten geldi.

SADECE 1924'TE YENEBİLDİK
Milliler, Letonya ile yaptığı 5'i resmi, 2'si özel 7 maçtan birini kazandı, beşinde berabere kaldı, birini de yitirdi. Türkiye ile Letonya arasında oynanan son 5 karşılaşma beraberlikle sona erdi. İki ülke A milli futbol takımları arasındaki ilk maç, 22 Haziran 1924'te Riga'da yapıldı. Özel maçı Türkiye 3-1 kazandı, ay-yıldızlı ekibin gollerinin üçünü de Zeki Rıza Sporel attı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 2: Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla ceza sahasına giren Kenan, sol ayağıyla net bir vuruş yaptı ve köşeden golümüzü attı: 1-0

Dakika 12: Sağ kanattan gelen ortaya uygun durumda Uldrikis kafayı vurdu şutu az farkla auta gitti.

Dakika 21: 21.dakikada Hakan Çalhanoğlu ara pasını verdi, sol çaprazda topu alan Kenan Karaman düzgün vurdu ama şutu az farkla auta gitti.

Dakika 32: Caner Erkin ceza sahası dışından sert vurdu şutu üst direğe çarpıp çıktı.

Dakika 33: A Milli Takım'ın kullandığı korner savunmadan sekerek ceza sahası dışına çıktı. Yay da topu alan Hakan Çalhanoğlu yerden vuruşuyla köşeyi buldu ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Dakika 35: Letonya, Savalnieks'in golüyle skoru 2-1 yaptı.

Dakika 51: Burak Yılmaz'ın penaltıdan attığı golle Letonya karşısında farkı yeniden 2'ye çıkarıyoruz: 3-1

Dakika 57: Ceza sahasına uzun gönderilen topu bir anda önünde bulan Uldrikis plase bir vuruşla golü attı: 3-2

Dakika 59: Ceza sahası dışından Ozan Tufan bekletmeden vurdu şutu farklı biçimde auta gitti.

Dakika 79: Letonya, Davis Ikaunieks'in golü buldu: 3-3