Şuanda Kahramanmaraş’ı Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL)’de şehrimizi temsil eden 1920 Maraşspor (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor)’un 2013 sezonunda formasını giyen Emre Akbaba, oynadığı futbolla büyük beğeni topluyor.

YÜKLÜ MİKTARDA TRANSFER OLMUŞTU
2012-2013 futbol sezonunda eski FIFA kokartlı hakemlerden Bünyamin Gezer sportif danışmanlığa, Erol Azgın'da Teknik Sorumlu olarak Belediyespor'da göreve getirilmesi ile ilk profesyonellik kariyeri ile 2012-2013 futbol sezonunda tanışan mavi-beyazlılar, yüklü bir bütçe ile de transfer çalışması gerçekleştirmişti.

HEDEFİNİ GERÇEKLEŞTİREMEYİNCE TAKIMDAN AYRILMIŞTI
Hedefini o sezon şampiyonluk olarak belirleyen ve şampiyonluğa ulaşamayan mavi-beyazlılar, sezon sonunda tüm futbolcuları ile yollarını ayırmıştı. Yol ayrımına na gidilen mavi fırtınada Akbaba, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor forması altında 15 maça çıkmış ve daha sonra ise Alanyaspor'a transfer olmuştu.

2 EZELİ RAKİP PEŞİNDE
Galatasaray, haftalardır Emre Akbaba’nın transferini bitirmek için uğraşıyor. Sarı-Kırmızılı takıma gitmek istediğini saklamayan milli futbolcu için Cim Bom teklifini 3 milyon Euro’ya (19.7 milyon TL) yükseltti. Ancak Aytemiz Alanya’yı ikna edemedi.

500 BİN EURO FAZLA
Sürpriz bir şekilde Fenerbahçe devreye girdi. Sarı-Lacivertliler, 3.5 milyon Euro (23 milyon TL) karşılığında Akdeniz temsilcisiyle el sıkıştı. Bu konu, Slimani’nin basın toplantısında Damien Comolli’ye soruldu. Comolli, “Emre Akbaba çok iyi bir oyuncu. Bu kadar... Dedikodularla ilgili konuşmayacağım” demekle yetindi. Dün yaşanan gelişmeler sonrası son durum şu: Fenerbahçe, Aytemiz Alanya ile anlaşma sağladı. Galatasaray ise Sarı-Kırmızılı renklere gönül veren Emre Akbaba ile el sıkışmış durumda.

STOPER BEKLENİYORDU
Fenerbahçe son olarak İslam Slimani’yi alarak forvet eksiğini giderdi. Sarı-Lacivertliler’in sıradaki hamlesinin, yeni bir stopere imza attırmak olması bekleniyordu. Takımda Neustadter, Skrtel ve Yiğithan dışında savunmacı bulunmuyor. Ancak şu an için önceliğin Emre Akbaba’ya verildiği kaydedildi.

Kaynak: Kanal Maraş/Fanatik