ürk Tabipler Birliği’nin Afrin operasyonuyla ilgili skandal açıklamalarına tepkiler büyüyor. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, “Sırtını Türkiye’ye değil Afrin’e, Kandil’e dayayanlar, ülkemizin bekası için sınırlarını teröristlerden temizleme operasyonuna ısrarla ‘savaş’ diyor” dedi. İnceöz Yeni Şafak’a şu açıklamalarda bulundu:

Savaş çığırtkanlığı üzerinden barış isteyenleri koordine eden akıl; 2013`de FETÖ militanları ile 17-25 Aralık yargı darbesi ile hükümeti düşürmeyi denedi olmadı. 2014`de HDP'nin çağrısı üzerine 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle 35 ilde PKK/PYD yandaşlarını sokağa dökerek iç savaş çıkarmaya çalıştı olmadı. Ardından terör örgütü FETÖ, 15 Temmuz 2016 günü Türkiye’ye en karanlık gecelerinden birini yaşattı. 10 binden fazla FETÖ mensubu asker ve sivil; 35 askerî uçak, 74 tank, 246 zırhlı araç, 3 askerî gemi, 3 bin 992 silah ve 37 askerî helikopterle darbe girişiminde bulundu. 250 şehit ve binlerce gazimizin olduğu gecede de yine bu bildik söylemler devredeydi.

PKK YANLISI BİR ALGI YAPIYORLAR

Sırtını Türkiye`ye değil Afrin`e, Kandil`e dayayanlar, ülkemizin bekası için sınırlarını teröristlerden temizleme operasyonuna ısrarla “savaş” diyor. Ve ‘savaş’ın karşısına ‘barış’ı çıkartıyorlar ve sorunun ‘savaş yerine barışçıl diyalog yoluyla çözülmesi’ gerektiğini söylüyorlar. PKK yanlısı, destekçisi bilinçli bir algı operasyonu yapıyorlar kısaca.

BİZİM DÜNYAMIZDA BİR KARŞILIĞI YOKTUR

Sözde barış yanlısı mektubun dilinde bile gizli bir tehdit söz konusu. Afrin`e düzenlenen operasyonun, ülkemize ‘yıkım’ ve ‘acı’ getireceği tehdidinde bulunmak kimsenin haddi değildir. Sınırlarında teröristlerin belini kıran bir Türkiye`den rahatsız olanların söylediği hiçbir sözün bizim dünyamızda bir karşılığı yoktur. Bizleri; teröristlerle mücadeleye giderken, ailelerine ‘bizleri beklemesinler’ mesajı gönderecek kadar vatan, millet ve bayrak aşkı ile yanan Mehmetçiklerimiz ve onları operasyona dualar ve kurbanlar eşliğinde gönderen aziz milletimiz ilgilendiriyor.

ZEYTİN DALI KARANLIK ODAKLARI ÇILDIRTIYOR

Kahraman Mehmetçiğimizin kararlı ve güçlü mücadelesi ile milletimizin duaları ile Zeytin Dalı operasyonuna verdiği destek, karanlık odakları çıldırtıyor ve böylesine çirkin algı operasyonlarına sevk ediyor. Bu tür söylemlerle amaçladıkları şey Türkiye`yi, uluslararası arena da Suriyeli Kürtlerin kazanımından rahatsızlık duyan ‘Kürt düşmanı’ bir ülke olarak göstermek. Zeytin dalı operasyonu ile ülkemize yönelik mevcut saldırıların durdurulması ve gelecekte var olacak tehditlerin sonlandırılması amaçlanmaktadır.

ABD SİLAHLARINA NEDEN SESLERİNİ ÇIKARMIYORLAR

Bugün ‘barış’ diyenlere bakıyorsunuz terör olaylarında masum insanlarımız hedef alınırken sesleri çıkmıyor. ABD binlerce tır silahı ülkemizin askeri, polisi, korucusu ve masum vatandaşı üzerinde kullanması için terör örgütlerine verirken, neden sesinizi çıkarıp mektuplar yazmadınız? Bugün barış istedikleri teröristler, hendekler kazıp doğu ve güneydoğu da bölge halkına kan kusturdular, masum insanlarımızı gözlerini bile kırpmadan katlettiler, bugün bu sözde barış bildirisinde imzası bulunanlar neden o gün seslerini yükseltmedi ‘ülkemizde terörist istemiyoruz teröre lanet olsun’ diyemedi.

Kaynak: Yeni Şafak