7 Haziran'da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği için kamu görevinden istifa edenler, siyaset arenasında kendini göstermeye başladı.

 

 

7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği genel seçimi için çok sayıda bürokrat aday adaylığı için sıraya girdi. Seçimlerde aday olmak isteyen bürokrat ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının istifa etmeleri için verilen süre bugün doluyor. İşte, şu ana kadar Kanal Maraş Haber Merkezi'ne ulaşan istifalar şöyle:

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Eski Müdürü Süfyan Emiroğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Daire Başkanı Ejder Oruç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Eski Müdürü Muhammed Fatih Ertaş, Ziraat Yüksek Mühendisleri Odaları Birliği Başkanı Fehmi Kiraz, Sağlık Sen Genel Başkan Yarımcısı Mutlu Kaya, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Baştabip Yardımcısı Dr. Gökhan Gökşen, Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Gemci, Eğitimci Faruk Aksu, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Aycan, Adalet Bakanı Yardımcısı Veysi Kaynak.

 

Bu arada, istifaların saat 17.00'de sona erecek olması nedeniyle çok sayıda bürokratın 7 Haziran Seçimleri için aday adayı olmak üzere istifa etmesi de bekleniyor.