TBMM Genel Kurulu'nda parlamentonun 28. Başkanlık seçimi için ilk tur oylamasına yapıldı. AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım 331 oy, CHP'nin adayı Erdoğan Toprak 134 oy aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanı seçiminde ilk tur oylama  başladı. Seçimlerde AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP İstanbul  Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, İYİ Parti  İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam yarışıyor.
 
MHP meclis başkanlığı için aday göstermedi ve AK Parti adayını destekleyeceğini duyurdu.
 
1. Tur oylamada toplam 581 oy kullanıldı.
 
AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım 331 oy aldı.  
 
CHP'nin adayı Erdoğan Toprak 134 oy aldı.

MHP meclis başkanlığı için aday göstermedi ve AK Parti adayını destekleyeceğini duyurdu.
 
Meclis Başkanı seçiminde adaylar şunlar:
 
AK Parti adayı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP adayı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP adayı Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş , İYİ Parti adayı İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam.
 
TBMM İçtüzüğüne göre, Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim gerçekleştiriliyor. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl oluyor. 
 
Meclis Başkanı seçimi kaç oy gerekiyor?
 
TBMM Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılıyor. İlk iki oylamada seçilebilmek içi üye tamsayısının üçte ikisi kadar yani 400 oy almak gerekiyor. İki turda bu oy alınamadığı taktirde üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu kadar yani 301 oy yeterli oluyor.
 
Üçüncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak; dördüncü oylamada en fazla oy alan milletvekili Başkan seçilecek.