AK Parti Kahramanmaraş İl Danışma Meclis Toplantısı'nda partililere konuşan Ünal, ''Libya’dan Afganistan’a kadar uzanan terör koridorunun olduğu bölgede Türkiye bir istikrar, güven adası bir insanlık adası olarak güvenini, istikrarını, ekonomisini koruyor mu? Biz terörle mücadeleyi demokrasimizi korumak için vermiyor muyuz? Biz terörle mücadeleyi, özgürlüğümüzü güvenliğimizi sağlamak için vermiyor muyuz? Eğer bu teröristlere fırsat verilirse, devlet zaafa uğrarsa bu ülkede bombalar patlamaz mı? Ama hamd olsun bugün Tunceli’den Hakkari’ye, Mardin’den Diyarbakır’a kadar ülkenin dört bir yanı güven içerisinde” dedi.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde İl Danışma Meclis toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Ünal, Kemal Kılıçdaoğlu’nun siyaset yapmadığını, nefret ve düşmanlık dili kullandığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye'nin hakimlerine namussuz diyerek alçaldığını söyleyen Ünal “Mahkemeler, onun istediği kararları verirse bağımsız mahkeme oluyor. Beyefendinin istemediği kararlar çıkarsa mahkemeden o mahkemenin hakimine utanmadan namussuz diyor'' dedi.

Ünal konuşmasında, ''Geçen gün bir çoğunuz izlemişsinizdir; sosyal medyada da çok yaygın olarak kullanıldı. Bir Amerikalı sinema yıldızı İstanbul hava alanından bir video çekmiş. Diyor ki neden böyle bir hava alanı Amerika’da yok diyor. Eskiden biz Avrupa’ya ,Amerika’ya giderdik. Orada olanları görüp neden Türkiye’de yok derdik değil mi? Şimdi elin Amerikalısı geliyor, Türkiye’de yapılanları görüyor ve diyor ki neden böyle bir hava alanı Amerika’da yok. İşte geçen gün gazeteci Özdemir diş implantı için hastaneye gittim Amerika’da. Bana diyor 3 ay sonraya randevu verdiler diyor. Ülkenizdeki sağlık sisteminin kıymetini bilin. Adamı bizim azgın, azınlık kalabalık linç etti. Dolayısıyla bugün yeni doğan çocuklar 18 yaşına kadar sağlık güvencesine alınıyor mu? Herkes sosyal güvenlik kapsamına alınıyor mu? Hamd olsun bugün millet olarak elde ettiğimiz hem toplumsal, hem ekonomik  hem de siyasal kazanımlarla millet gerçek anlamda artık egemen. Siz o tek adam diyen, parti devleti diyen , diktatör diyenlere bakmayın. Onlar bir aynaya baksınlar bir de dönüp geçmişlerine baksınlar. 

Dünyada neler oluyor bir beraberce bakalım. Bu beyler öyle bir anlatıyorlar ki sanki dünya sulh, sükun,  güllük, gülistanlık, Türkiye’de sorun var. Fransa yanıyor mu, yanıyor. Amerika ile Çin ticaret savaşına devam ediyor mu? Libya’dan Afganistan’a kadar oluşturulan terör koridorunda 9 tane ülke yönetilemez hale geldi mi? Bugün Avrupa Birliği, NATO, BM artık bu kurumlar işlevlerini kaybetmek durumuna geldiler. Buralara yine ayar veren kim? Son NATO zirvesinde NATO’ya görevini kim hatırlattı. NATO’ya görevini biz hatırlattık. Recep Tayyip Erdoğan hatırlattı. Bütün dünyada bir ekonomik daralma var mı? Var. Peki bütün bu Libya’dan Afganistan’a kadar uzanan terör koridorunun olduğu bölgede Türkiye bir istikrar, güven adası bir insanlık adası olarak güvenini, istikrarını, ekonomisini koruyor mu? Biz terörle mücadeleyi demokrasimizi korumak için vermiyor muyuz? Biz terörle mücadeleyi, özgürlüğümüzü güvenliğimizi sağlamak için vermiyor muyuz? Eğer bu teröristlere fırsat verilirse, devlet zaafa uğrarsa bu ülkede bombalar patlamaz mı? Ama hamd olsun bugün Tunceli’den Hakkari’ye, Mardin’den Diyarbakır’a kadar ülkenin dört bir yanı güven içerisinde. Bunu ne adına yapıyoruz? İnsanımızı, insanımızın güvenliğini, insanımızın özgürlüklerini ve demokrasiyi korumak için yapıyoruz. Dolayısıyla Türkiye bugün bir güven ve istikrar adası olarak ayakta. Türkiye artık dünyada masada da sahada da sözünü söyleyen, masaya yumruğunu vuran bir ülke. O yüzden kendimize güveneceğiz. Ülkemize, Türkiye’ye güveneceğiz. Asla karamsarlığa kapılmayacağız. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Allah aşkına bu millet adına, Türkiye adına , Türkiye’nin geleceği ve çıkarları adına bir cümle kurduğunuz gördünüz mü? Çözüm adına, öneri adına, proje adına tek bir cümle kurduğunu gördünüz mü? Kurmaz, kuramaz. Ama Cumhurbaşkanımız Soçi’ye gittiğinde mecliste grup toplantısında Cumhurbaşkanımıza  en ağır hakaretler etti. Cumhurbaşkanımız Londra’da dörtlü zirvede, bakıyorsunuz li mecliste grup toplantısında Kemal Kılıçtaroğlu yine en ağır hakaretler ediyor. Nereye konuşuyor biliyor musunuz, içeriye konuşmuyor. Nereye konuşuyor? Dışarıya konuşuyor, dışarıya. Bu ülkede can ve mal güvenliği yok diyor. İnsan Allah’tan utanır. Bu ülkenin namuslu, haysiyetli, onurlu hakimlerine namussuz diyebilecek kadar alçalabiliyor. Mahkemeler onun istediği kararı verirse  mahkemeler bağımsız mahkeme oluyor, beyefendinin istemediği bir karar çıkarsa mahkemeden o mahkemenin hakimine utanmadan namussuz diyor.'' dedi.

Kaynak: KANAL MARAŞ