Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı Muhammet Tanrıverdi  Kahramanmaraş’ta bulunan ve şehrimizin toplumsal kültürel ve iktisadi gelişimine çok büyük emekleri bulunan sivil toplum kuruluşları(STK) bizim için çok önemlidir ve dolayısıyla gözbebeğimizidir” diye konuştu.

 

Memur Sen'e bağlı Büro Memur Sen Kahramanmaraş Şubesini ziyaret ederek, Şube Başkanı Halil Küçükdevlet’le bir süre sohbet eden Tanrıverdi “STK’lar bir ilçenin,ilin hatta ülkenin gelişimi için çok önemlidir. Çok renk çok seslilik getirir. Kimi zaman eleştirir kimi zaman da takdir eder. Bakın bunu özellikle söylüyorum. Eleştirmekte takdir etmek de demokrasinin gereğidir. Tabi ki bunu da yapıcılıkla ve kırmadan dökmeden yapmak lazım. Çok şükür ki Kahramanmaraş’ta bulunan STK’larımız görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar" dedi. Tanrıverdi, şunları söyledi:

 

"Kahramanmaraş’ta halen resmi olarak 900 civarında dernek var. Birlikler,kooperatifler ve odalar var. Hepsi bir amaç için çalışıyor. Kimi dini hizmetlere, kimi spora kimi sağlığa kimi ise Kahramanmaraş’ın siyasi ve ekonomik gelişimi için çalışıyor. Aşırı uçları saymıyorum tabi ki. Ancak STK’lar da Kahramanmaraş’ın gelişimi için canla başla çalışıyorlar Demokrasi demek öyle herkesin diline sakız ettiği gibi “arka bahçe” olarak görülen yerler değildir. Bakın 2002 yılına kadar sendikalar da dernekler de sıkıntılıydı. Bazıları bir kısım siyasetçilerin oyuncağı haline gelmişti. Bir ağırlıkları özlükleri yoktu. Araştırdım. 2002 yılına kadar faal olan dernek sayısı 74.228. Yani Cumhuriyet tarihinden 2002 yılına kadar kurulan dernek sayısı 74 bin. 80 yılda 74 bin dernek. Peki şuan kaç biliyor musunuz? 106.000. 13 yıllık Ak Parti döneminde 32 Bin yeni dernek kurulmuş.

 

Ak Parti demokrasinin öncüsüdür. Neden böyle söylüyorum. STK ların belkemiği olan derneklerden. 13 yılda 32 bin yeni dernek faaliyetine başlamış. Bir de muhalefet çıkıyor Ak Parti diktatörlüğe doğru gidiyor diyor. Yahu diktatörlükle yönetilen ülkelerin kaçında bu kadar dernek var? Kaçında bu kadar STK var.? Bu derneklerin bir kısmı da Ak Parti’ye karşı. Ancak karşı olduklarını bile özgürce söyleyebiliyorlar. Bundan daha güzel bir demokrasi örneği olabilir mi? STK’lar bizim gözbebeğimizdir bizim mihenk taşımızdır. Çok sesliliğin en güzel örneğidir. Hepsini ayrı ayrı seviyoruz ve desteklerini bekliyoruz."

 

Büro Memur-Sen Şube Başkanı Halil Küçükdevlet ise “AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı Sayın Muhammet Tanrıverdi’ye çıktığı yolda başarılar dileriz. İnşallah memleketimize daha da önemlisi Kahramanmaraş’ımıza hayır ve fayda getirir” diye konuştu.