OGM, sahibi olduğu 155 aracı, daha önce yaptığı gibi açık artırma ile satıp gelirini yangınla mücadelede kullanmak yerine, hiçbir duyuru yapmadan AK Parti ve MHP’li belediyelere hibe etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bu durum, kanunlara açıkça aykırıdır, görevi kötüye kullanmaktır, çürümüşlüğün resmidir” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Sevgi'nin haberine göre CHP’li Torun, OGM’ye bağlı bölge müdürlüklerinin ellerindeki bazı araçları dönem dönem ihaleyle ve açık artırma usulüyle satışa çıkardığını belirterek “Buradan elde edilen kazanç da müdürlüğün bütçesine eklenir. Ancak son dönemde bu uygulamanın dışına çıkılarak araçların belediyelere aktarıldığını tespit ettik. Bu kapsamda, OGM son iki yılda elindeki 155 aracı belediyelere hibe etme kararı almış. Fakat sürece ilişkin tüm belediyelere bir duyuru yapılmadan araçların tamamı el altından AK Parti ve MHP’li belediyelere hibe edilmiş. AK Parti’li 123 ve MHP’li 32 belediyeye birer araç gönderilmiş” dedi.

 ‘VATANDAŞA GASP’

Torun, bütçesi ve personel sayısı azaltılan ve bu nedenle orman yangınlarıyla mücadelede yetersiz kaldığı ortaya çıkan OGM’nin araçlarının da AK Parti ve MHP’li belediyelere aktarılmasına ilişkin, “İktidarın çürümüşlüğünün resmidir” ifadesini kullandı.

Bu araçların yurttaşların vergilerinden oluşan kaynaklarla alındığına dikkat çeken Torun, “Eğer hibe edilecekse tüm belediyelere eşit paylaştırılması gerekir. İktidar, devletin tüm kaynaklarını kendi belediyelerine aktararak, muhalefet belediyelerinde yaşayan vatandaşların hakkını gasp ediyor, oyunu alamadığı vatandaşa hizmet götürülmesini engelliyor. Biz onların gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya ve vatandaşlarımıza anlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

(Kaynak: Cumhuriyet)