Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Genel Başkanı seçilmesinin ardından konuşulan kabine değişikliği konusunda bayram sonrası yeniden kulisler ısındı.

Erdoğan’ın, önümüzdeki hafta hem mini kabine revizyonu yapacağı hem de genel merkeze yeni danışmanlar atayarak yeni dönem startı vereceği iddia ediliyor.

Bakanların 180 günlük çalışma planlarına start verilmeden önce mini bir kabine revizyonunun gerçekleştirileceği ve bürokrasideki değişiklik beklentisiyle oluşan tıkanıklığın da bu şekilde aşılacağı dile getiriliyor. 

Kabinede, en fazla 3-5 bakan değişikliği veya görev değişikliği yaşanacağı, ekonomi bakanları arasında da uyumlu bir çalışma ortamanın sağlanmasının amaçlandığı öne sürülüyor. Değişikliklerin, Başbakan Yardımcıları ve iki icracı bakanlıkla sınırlı kalacağı ifade ediliyor.

8’İNCİ KAT KADROSU
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’nde iki ayrı ekip kurarak, hükümet çalışmalarını yakından izleyeceğine ilişkin adımların da önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor. Bu noktada, genel merkezde görev vereceği yeni danışmanların kim olacağı önem taşıyor. 

Yıldırım’ın genel başkanlık görevini bırakmasının ardından Taner Yıldız, Mücahit Arslan, Ertan Aydın ve Zeynep Karahan Uslu’nun danışmanlık görevleri otomatik olarak sona ermişti. 8. katta genel başkanla çalışan bu ekibin, yeni dönemde daha fazla görev üstleneceği belirtiliyor.