Kahramanmaraş kamuoyunda en çok konuşulan olaylardan biri olan CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç’un, geçen yıllarda yayınlanan bir videosunda Maraş olayları ile ilgili “Maraş Katliamı” sözcüğünü kullanması ve bu videonun sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılması üzerine “bu videonun montaj olduğu” iddiasında bulunarak TÜBİTAK’tan rapor beklediğini belirtmişti.
 

NELER YAŞANMIŞTI?
 

AK Parti Kahramanmaraş Milletveklili İmran Kılıç'ın kardeşi ve danışmanı Muhammet Kılıç ise yaptığı açıklamada bu konuya çok açık bir ifadeyle, “Eğer bu video montaj ise ben danışmanlık ve imamlıktan istifa eder, aldığım maaşları iade ederim" ancak “Orjinal ise Ali Öztunç milletvekilliğinden istifa edecek mi?” sorusunu sormuş, ancak bu açıklamaya Ali Öztunç hala Tubitak'dan cevap beklediğini söylemişti.


 

“BUDA MI MONTAJ”
 

Muhammet Kılıç Kanal Maraş haber Merkezine yolladığı yazılı açıklama ve fotoğraflar hakkında şunları söyledi: “CHP Büyükşehir Belediye adayı Ali Öztunç her ne kadar video hakkında montaj deyip hala Tübitak’dan bir rapor beklemeye devam etsin, ben bugün başka belgeler sunuyorum. Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Ali Öztunç’un kendi özel Twıtter hesabında hala duran bir paylaşımı var. Ne diyor bu paylaşımda; ‘Maraş katliamında yitirdiklerimizi 39 yılında bir kez daha andık. Maraşı unutmadık. Unutmayacağız.’ Şimdi soruyorum, Buda mı Montaj?” dedi.

Kamuoyuna iddialı cümleler kurarak ve belgeler açıklayacağım diyerek ilgi odağı olan Ali Öztunç’un bu açıklamaya nasıl bir cevap vereceği kamuoyunda merakla bekleniyor.