Eli kanlı ABD'nin Kudüs kararının ardından dünyanın gözleri önünde katliam yapan terörist İsrail'e MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Ömer Özkan çok sert tepki gösterdi.

İsrail terörüne dünyadan ve Türkiye'den tepkiler gelmeye devam ediyor.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Ömer Özkan yaptığı açıklamada şu ifadeler yer verdi:

"İsrail’in, Amerika’nın büyükelçiliğini KUDÜS’e taşıma bahanesiyle masum FİLİSTİN halkına karşı yürüttüğü insanlık dışı katliamı nefretle kınıyoruz. İsrail, 1948 yılından beri bölgeye kan ve gözyaşından başka bir şey getirmemiştir. Başta BM olmak üzere sözde ‘hür dünyanın’ çeyrek asra yakın süredir bu zulüm ve gözyaşına sessiz kalması bizim için manidardır.

TÜRK MİLLETİ tarih boyunca din, dil, ırk ayrımı yapmadan bütün masum ve mazlumların yanında yer almıştır. Bunu en iyi şu anki İSRAİL devletinin zalim ve katil idarecileri bilir. İspanya’da zulme maruz kalan Yahudilere Osmanlı el uzatmıştır.

Ortadoğu coğrafyası bizim 500 yıl idaremizde kaldığı süre içinde huzur ve barış içinde yaşamıştır. Bizim bu coğrafyayı terk etmek zorunda kaldığımız bir asrı aşan süreden bu yana bölgede kan ve gözyaşı hiç dinmemiş, insanlık huzur ve güvene hasret kalmıştır.

Tarih bütün zalimlerin elim akıbetine şahittir. İSRAİL Devleti kuruluşundan bugüne haydut ve terörist bir devlet olma sıfatını çoktan hak etmiştir. Kuruluşu haydutça, yaşaması uyguladığı terörizm sayesindedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti başta vatandaşlarımız olmak üzere hiçbir Yahudi’nin hasmı ve karşıtı değildir. Aksine onların en temel haklarının en büyük garantisi ve hamisidir. Ancak İsrail Devleti’nin barışçıl bir hukuk devleti olmak yerine “Siyonist” ideolojiyi bölgeye dayatması asla kabul edilemez.

İsrail işgal altında tuttuğu FİLİSTİN toprakları ve bu topraklarda yaşayan mazlumlara karşı yürüttüğü insanlık dışı tecritle uluslararası hukuka göre SOYKIRIM suçu işlemektedir. Bu durumu asla kabul edemeyiz.

Katil ve terörist devlet İSRAİL; bir an önce insanlık dışı, hukuk tanımaz uygulamalarına son vermelidir.  Amerika Birleşik Devletleri Başkanı TRUMP’da tüm dünyayı hiçe sayan nobran tavrından vazgeçmelidir.  İsrail, Amerika’nın gücü ve kendisine verdiği koşulsuz desteğe güvenmektedir.

Nazi zulmüne maruz kalmış Yahudi halkı zulmün ve haksızlığın ne olduğunu çok iyi bilmektedir. Katil Devletlerinin, uyguladığı terörizme bu zulme maruz kalmış bir halkın çocukları itiraz etmeli ve insanlık dışı bu zulüm bir an önce bitirilmelidir. Aksi takdirde barış ve huzura hasret kalmış masum ve mazlumların ahı, zalimlerin elim akıbetini hızlandıracaktır."