MHP lideri Devlet Bahçeli, Başkent Ankara'da düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, tüm dünyanın dikkatle takip ettiği Keşmir olayı ile ilgili olarak, "Keşmir üzerinde kumar oynayanların amacı aşikardır." dedi.

ABD ile anlaşılan Fırat’ın doğusundaki güvenli bölgede kontrolün Türkiye’de olmasını isteyen Bahçeli, ilk kademe mahkemeyi Anayasa Mahkemesi’nin Barış Akademisyenleri davasında verdiği hak ihlali kararına uymamasını istedi.

Devlet Bahçeli, İYİ Parti’deki eski MHP’lilere 1 Ağustos’ta yaptığı ‘geri dönün’ çağrısına İYİ Parti’nin sosyal medya hesabından Meral Akşener’in kahkaha attığı bir video ile yanıt verilmesine de, “Son gülen iyi güler” yorumunu yaptı.

Bahçeli gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la evinde yaptığı görüşmede masaya hangi konuların geldiği şeklindeki soruya, “Evde masa yoktu” yanıtını verirken Ali Babacan’ın kuracağı partiyle ilgili soruya ise, "104. parti olur" yanıtını verdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Çevremiz zifiri karanlıktır"

-İdlib mayın tarlası gibidir. Çevremiz zifiri karanlıktır. Ülkemizi terörizmle susturacağını sanan gafiller çok yakında anlayacaklardır. Terör örgütleri yaptırım baskıları, darbe girişimleri Türk milletini haklı davasından döndüremeyecektir. Türk milleti mazlumların umut ışığıdır. Türkiye bölgesinde parlayan yıldızdır, uyanmış bir devdir. 

"Güvenli bölge zaruri ve önemlidir"

-Terör örgütlerine kim yardım ve yataklık yapanlar Türk milleti ile tanışacaktır. Dost ve müttefiklerin şaibesiz desteği çok önemlidir. Sınırlarımızı emniyete alacak şekilde yapılacak güvenli bölge zaruri ve önemlidir. Sadece Türkiye’yi değil bölgeyi de koruyacaktır. ABD, müttefiklik ahlakı ile çelişmemelidir.

"Denetimi Türkiye tarafından sağlanmalı"

-Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacılar için yeni bir hayat hızla sağlanmalıdır. Buranın denetimi Türkiye tarafından sağlanmalıdır. ABD, Türkiye’yi anlamalı; sevmiyorsa da saygı duymalıdır. YPG’ye silah vermekten vazgeçmelidir. Güvenli bölge ABD’nin lütfu değildir. Türkiye güvenli bölge ile kardeşliğin, bütünlüğün yanında olduğunu göstermiştir.

SORU-CEVAP

-Erdoğan ile görüşmenizde masaya neler yatırıldı?

Evde masa yoktu.

-Fırat'ın doğusunda harekat merkezi.

Birlikte yürütülmesinde sorun yoktur.

-Ali Babacan'ın yeni parti açıklaması...

Allah hayırlı uğurlu etsin, 104'üncü parti olur. 

-Çift maaş ve belediyelerde atamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? CHP'nin etik yasası hakkında ne düşünüyorsunuz? 

-Bu anlayışa sahip partiler etik yasası getirmemeli, rezil yasası olur.