Türkiye yeni haftaya çok sıcak bir gündem ile başladı. İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarını görevden almış ve yerlerine kayyum atamıştı. Bu operasyonla beş zamanlı olarak 3 şehirde terör operasyonu düzenlenmiş ve toplam 418 kişi gözaltına alınmıştı.

BİZZAT ARADI
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Süleyman Soylu’ya desteğimiz tamdır” şeklinde konuştu. Soylu’yu bizzat arayan Bahçeli kendisine teşekkür ederken “Van, Mardin ve Diyarbakır’da belediye başkanlarının görevden alınması önemli bir operasyon. Hükümete ve İçişleri Bakanı Soylu’ya desteğimiz tamdır.” ifadelerini kullandı.

MEHMETÇİK HAVADAN VURDU
Belediyelere operasyon yapılıp 3 şehirde 418 kişi terörle bağlantılı oldukları şüphesiyle gözaltına alınırken sınır ötesinde de Mehmetçik operasyondaydı. Milli Savunma bakanlığından yapılan açıklamaya göre Kandil Dağı Bölgesine düzenlenen hava operasyonunda PKK’lı teröristlerin barınakları tam isabetle vurulmuş ve 5 terörist öldürülmüştü.