Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBBM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satırbaşları:

Parti olarak engelli kardeşlerimiz için yapılacak her düzenlemenin ön koşulsuz olarak yanında olacağız. Kadının siyasette temsili reform niteliğinde çığır açan bir stratejik hamledir. Kadın haklarını insan haklarından ayrı görmek imkansızdır. Kadın cinayetlerinin, kadın ve çocuk istismarlarının yükselişi utanç duyulması gereken bir ilkelliktir. Şiddet bitmedeni akan kan durmadani kadınlarımızın seçme ve seçilme hakları konusunda konuşuyor olmamız avunmadır. Türk kadınının siyasette daha etkin olması için üzerimize düşeni yerine getireceğimizi ilan ediyorum.

TÜRKİYE G20'YE DAMGA VURDU

Dünya huzur değil hüsran istikametinde dönmektedir. Küresel vicdan suskun küresel vicdan durgundur. Adaletli paylaşım, insan onuruna saygı yok hükmündedir. Yemen'deki bir çocuğun Londra'daki bir çocuk kadar değeri yoktur. Zulmün bu kadar sözünün geçtiği başka bir döneme tesadüf edemezsiniz.

G20 zirvesine Türkiye, haklı ve güçlü duruşuyla damga vurmuştur.

Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarma iradesinin G20'ye taşınması takdir edilecek bir duruştur.

ABD'YE TERÖR VURGUSU

ABD, Türkiye ile müttefiktir ancak müttefiklik hukukuna kayıtsızdır. Terör örgütleriyle yan yanadır. ABD kimi kimden korumakta neyi gözlemlemek için hazırlıklar yapmaktadır. Türkiye kimsenin himayesine, gözetim ve korumasına ihtiyaç duymayacak kudrette bir devlettir. ABD, PKK/YPG'nin edümen suyuna çoktan girmiştir. Ancak bu hevesler boşunadır. Gözlem noktalarından Türkiye'yi izleyen ABD, derin bir çukurun içindedir.

Bu milletin sabrı taşarsa herkes kaçacak delik arayacaktır. Türk Milleti'ne tuzan kuran iradesiz yönetimler, biliniz ki İslam'ın sırtına saplanmış zehirli hançerden başka bir şey değildir. Gözlem noktalarını finanse edecek Suudi Arabistan, Allah'tan korkuyorsa önce işlediği vahşi cinayetin bedelini ödesin.

UKRAYNA-RUSYA GERGİNLİĞİ

Kırım'a nasıl baktığımız bellidir. Temennimiz Ukrayna ve Rusya arasındaki kutuplaşmanın yumuşamasıdır.

2'İNCİ FRANSA DEVRİMİ

Fransa'da sokağa çıkan sarı yelekliler her yeri yakıp yıkmaktadır. Olaylar o kadar ciddir ki ikinci Fransız Devrimi lafları konuşulmaya başlanmıştır. Gezi olayları esnasında polisin meşru müdahalesinden rahatsız olan Fransa, Türkiye'ye ne söylemişse yemiş yutmuştur. Avrupa zihniyeti çifte standarttan geldiğimiz bu aşamada kesinlikle vazgeçmelidir.

Berlin'de yapılan İslam Konferansı tam bir skandaldır, aymazlıktır, inancımıza hakarettir. Almanya İçişleri Bakanı, bu konferansı düzenlemne yetkisini kendisinde nasıl görmüştür? Berlin'de yapılan İslam Konferansı tam bir skandaldır, aymazlıktır, inancımıza hakarettir. Almanya İçişleri Bakanı, bu konferansı düzenlemne yetkisini kendisinde nasıl görmüştür? Almanya'yı ziyaret eden Kılıçdaroğlu ya nereye savrulduğunu bilmiyor ya da tutsak alındığından sesi çıkmıyor. Terör ittifakından dönmedikten sonra önergeleri bizim için kağıt parçalarıdır.

ÇÖZÜM SÜRECİ GÖMÜLELİ ÇOK OLDU

Yeni bir çözüm süreci için kendini akil sanan zeka özürlüler bu kış kıyamette niye Oslo'ya giderler? Kandil'e gitseler kendilerini yormazlardı.Şansınızı fazla zorlamayın. İsterseniz PKK'ya katılın isterseniz dağa çıkın. İsterseniz Oslo'ya isterseniz Kandil'e gidin ama unutmayın ki çözüm süreci gömüleli çok olmuştur. Boşuna çözüm çığlıkları atmayın, meydanı boş sanmayın. Milliyetçi Hareket Partisi'nin gözleri üzerinizdedir.

MHP'DE PAZARLIK SÖZ KONUSU OLMAZ

Gurup toplantısı sonrası azetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, AK Parti ile seçim ittifakıyla ilgili olarak, "Çalışmalar olumludur verimlidir. her şey dikkate alınmaktadır 2014-2018 verileri göz önünde bulundurulmaktadır. Zannediyorum hayırlı bir sonuç elde edilecektir. MHP'de pazarlık söz konusu olmaz" dedi.