Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 12 Şubat 1920 tarihinin Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun yıl dönümü olduğunu belirterek, bu yılki kutlamaların istenilen nitelikte olmadığını vurguladı.

 

 

Dedeoğlu,  ”TBMM kürsüsünden Türkiye'ye ve Kahramanmaraş'a seslenerek, “Sakın ola ki üzülmeyin. 7 Haziranda Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarıyla bu özlenen günler tekrar gündeme gelecek, 12 Şubat Kurtuluş ve Kahramanlık Günü'müzü hep beraber tekrar kutlayacağız, bozulan her şeyi yeniden inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu. Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Kahramanmaraş’ın problemlerini ve 95. kurtuluş yıl dönümü kutlamalarında yaşananları dile getirdi.

 

TBMM Genel Kurulu’nda Kahramanmaraş'ımızın birçok problemi bulunduğuna işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Tabii ki, bu problemleri çözmek üzere çalışma yapılması gerekir. Şu ana kadar, on iki yıldan beri Kahramanmaraş'ımızın bu problemlerinin hiçbiri çözülmedi. Bunlar: Otoyol bağlantılarımızın yapılması… 3 şehrin çıkışının da otoyol bağlantıları şu ana kadar yapılmadı; merkez ilçelerimizi merkeze bağlayan yollarımız yapılmadı.

 

Sağlıkta Türkiye ortalamalarının son sırasında Kahramanmaraş. Eğitimde Türkiye ortalamasının son sırasında Kahramanmaraş. Bir havaalanımız var, Türkiye'nin en köhne havaalanlarından bir tanesi. Bir binası istenilen nitelikte değil. Uçakların rahat inip kalkması için, bir petrol istasyonu var, onun özelleştirilmesi veyahut da başka yere taşınması lazım. Maalesef ki şu ana kadar o da yapılmadı.

 

Afşin Elbistan Termik Santrali'mizin hem özelleştirilmesi hem hava kirliliği konusu var ve oradaki çalışan personelin ne olacağı belirsiz, o problemlerimiz var. Demir yolu ağımız maalesef cumhuriyetin ilk yıllarından kalma ve bu Hükûmet hızlı tren sözü vermişti, onunla ilgili de en ufak bir gelişme yok.

 

Germenicia, Kahramanmaraş'ın "Kara Maraş diye" adlandırdığımız bölgesinde ama oranın altından çıkacak olan tarihî güzellikler, tarihî değerler maalesef ki daha yeryüzüne çıkamamış durumdadır. Tarım ve hayvancılık Kahramanmaraş'ta on iki yıldan beri geriye gitmiştir, tarlalar ekilemez hâldedir, hayvancılık bitme noktasına gelmiştir.

 

Tek şükrettiğimiz bir konu vardır ki o da Kahramanmaraşlı müteşebbislerimizin 1984 yılından bu zamana kadar Kahramanmaraş'a yapmış oldukları yatırımlarla tekstil ve sanayi noktasında uç noktaya gelmeleri ve şehir istihdamına, iş istihdamına katkı sağlamalarıdır.

 

KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜ

 

12 Şubat 1920, Kahramanmaraş'ımızın kurtuluşunun yıl dönümü. Her yıl büyük törenlerle bu kurtuluşumuz kutlanır. Kahramanmaraş halkımızın Fransızlara karşı mücadelesi ve halkın zaferidir. Dünyada da tek madalyalı şehir Kahramanmaraş'tır. Doksan beş yıldan beri kutlanan bu kurtuluş günümüz, bayramımız, bu coşkumuz ne yazık ki bu sene istenilen nitelikte olmamıştır. Sebebi, yerel yönetimlerin bu yıl istenilen ilgiyi göstermemesi ve halkımızın çok büyük şikâyetleridir.

 

Yine bu sene, doksan beş yıldan beri yaşanmayan bir olay yaşandı. Her yıl okullar tatil olur ve bu millî şuurumuz, bu kahramanlık destanımız, okul çocuklarımızla, resmigeçit yapmak kaydıyla, hep beraber kutlanırdı ama bu sene okullar maalesef tatil edilmedi, çocuklarımız buraya katılamadılar.

 

Kahramanmaraş Kurtuluş Savaşı'nda mücadele gösteren büyük dedem Dedezade Mehmet Hilmi Efendi ve yine, dedem Dedezade Süleyman Efendi'nin torunuyum. Buradan tüm şehitlerimize ve Kahramanmaraşlı kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu madalyayı da dönemin hükûmeti ailemize, dedemize teslim etmişler. Ancak, bu sene görüyoruz ki yürekler acısı. Bu coşkuyu, bu güzellikleri Kahramanmaraş'a yaşattıramadılar, onlarla beraber yaşayamadık. Bunun üzüntüsü içerisindeyiz Kahramanmaraş halkı olarak.

 

MHP İKTİDARI VE ÖZLENEN GÜNLER

 

12 Şubat kurtuluş mücadelemizde şehitlerimiz ve Kahramanmaraş'ımıza gereken önem verilmeyerek itibarsızlaştırmaya kimsenin hakkı da yoktur, haddi de yoktur. Bu ülkenin teminatı bizleriz. Bayrağın, ezanların, İstiklal Marşı'nın, Andımız'ın ve bir avuç kalan bu coğrafyanın sahibiyiz. Kimlerle beraber? 77 milyon Türk milletiyle beraber.

 

Buradan tüm Türkiye'ye ve Kahramanmaraş'a sesleniyorum: Sakın ola ki üzülmeyin. 7 Haziranda Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarıyla bu özlenen günler tekrar gündeme gelecek, 12 Şubat Kurtuluş ve Kahramanlık Günü'müzü hep beraber tekrar kutlayacağız, bozulan her şeyi yeniden inşa edeceğiz."