MHP'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı'nda seçilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri, Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında Anıtkabir ile Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti

 

 

Anıtkabir'de Arslanlı Yol'dan Atatürk'ün mozolesine gelerek, çelenk bırakan Bahçeli, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Bahçeli, 11. Olağan Büyük Kurultayı'nın, yüksek katılım ve heyecan içerisinde geçtiğini belirterek, deftere şunları yazdı:

 

 

"Bu kapsamda seçilerek görev alan Merkez Yönetim Kurulunun asil ve yedek üyeleri ile birlikte manevi huzurunuzda bulunuyoruz. Büyük bir inanmışlık ve mücadele azmiyle kurduğun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni layık olduğu gelişmişlik seviyelerine çıkarmak amacıyla tüm gücümüzle çalışacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Bıraktığın muhterem eserleri yaşatma, daha ileriye taşıma konusunda azimli ve kararlı olduğumuzu bu vesileyle teyit ediyoruz. Kuruluş ilkeleri doğrultusunda milletimizin birliği ve devletimizin sürekliliği hedefinden asla taviz vermeden, tıpkı milli mücadele yıllarındaki fedakarlık şuuruyla yolumuza şevkle devam edeceğiz. Bu düşüncelerle aziz hatıranı saygı, şükran ve rahmetle yad ediyorum."

 

 

Anıtkabir ziyaretinin ardından Alparslan Türkeş'in mezarına geçen Bahçeli ve beraberindekiler, mezara kırmızı ve beyaz karanfiller bırakarak, dua etti. Türkeş'in mezarına makam arabası yerine parti otobüsüyle gelen Bahçeli, MHP Genel Merkezi önünde yeni MYK ve MDK üyeleri ile fotoğraf çektirdi.

 

 

Toplantıya Kahramanmaraş'tan MYK üyesi seçilen 23. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Mehmet Akif Paksoy da katılıyor.