Son haftalarda CHP'den ayrılacağı sık sık gündeme gelen ve 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçimleri akşamında yaşanacak olanlarla ilgili konuşacağı belirtilen Muharrem İnce, Ankara'da açıklamalarda bulunuyor.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkan kısımlar:

"HERKES KONUŞTU MUHARREM İNCE KONUŞMADI"
"Herkes konuştu ama bir tek Muharrem İnce konuşmadı. Şimdi Muharrem İnce konuşacak. Türkiye tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Mühürsüz oy pusulaları ile kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sorunları daha da derinleştirmiştir. Devlette tek adam buyruklarını uygulayan mekanizmalar ortaya çıkmıştır. Bu dönemde din ve vicdan arasındaki bağ koparılmıştır.

"SORUNLARI ÇÖZMEK YERİNE ERTELEYEN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK"
Ne yazık ki bizler zengin toprakların yoksul çocukları haline geldik. Türkiye'de atıl bekletilen yenilenebilir enerji kaynakları devreye alındığında daha bağımsız, daha verimli bir enerji geleceği mümkündür. Dış politikada denge politikaları kuramayıp gelgitler yaşayan, parasını ödediği savunma sistemlerini alamayan, sorunlarını çözmek yerine erteleyen bir ülke haline geldik.

"MAVİ VATAN'A YÜKSEK SESLE DESTEK MESAJI VERMELİDİR"
Mavi Vatan olarak tanınan aranda büyük bir zenginlik bulunmaktadır. Türkiye'deki muhalefet yüksek sesle destek mesajı vermelidir. Ekonomideki yükselişi buzdolabı satışına bağlayan bir Cumhurbaşkanı var.