Milliyetçi Hareket Partisi'nin 11. Olağan Büyük Kurultayı, bugün Ankara Arena spor Salonu'nda yapıldı.

 

Kurultayın siyasi mesaj içeren önemli boyutlarından biri, 21 Mart'ta yani Nevruz'un kutlandığı gün yapılıyor olması. MHP yönetimi, kurultayın tarihini Nevruz'un kutlandığı tarihe, partinin son dönemdeki siyasi stratejileri çerçevesinde özellikle denk getirdi.

 

Kurultay'da, salon içinde ve dışında aynı zamanda Nevruz kutlamaları da yapıldı. Kalabalık nedeniyle salonun dışına da kurultayın heyecanının yansıması için ekranlar kuruldu. Kurultayda, MHP'yi Haziran ayındaki genel seçime götürecek ekip de belirlenecek. Bu ekip de, seçilen isimlerden biri ise hemşerimiz, Kahramanmaraş eski Milletvekili Mehmet Akif Paksoy 43 sıradan (MYK) Merkez Yürütme Kurulu Üyesi oldu. 25 Dönem milletvekili aday adaylığı başvurusunda da bulunan Paksoy Kahramanmaraş'ta milletvekili sıralamasında tüm dengeleri değiştirecek gibi gözüküyor.

 

Mehmet Akif Paksoy Kimdir?

 

1 Ocak 1956'da Kahramanmaraş'ta doğdu. Babasının adı Hacı Ömer, annesinin adı Zeynep'tir. Ziraat Yüksek Mühendisi; Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Kahramanmaraş Topraksu Başmühendisliğinde Proje Mühendisi, Kontrol Mühendisi ve Başmühendislik, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'nde Etüt Proje Şube Müdürü, Başbakanlık Kıbrıs İşleri Müşavirliği'nde Uzman, KKTC Yardım Heyetinde Müşavir ve Koordinatör, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda Bakanlık Müşaviri ve Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürü olarak görev yaptı. Orta düzeyde İngilizce bilen Paksoy, evli ve 2 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde MHP' den Kahramanmaraş milletvekili seçilmiştir.