Kahramanmaraş’ta ilk defa bir milletvekili aday adayı TV ekranlarında kentin 3 gazeteci usta kaleminin karşısına çıkma cesareti gösterirken; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan, Ali Eskalen, Mehmet Yüzbaşıoğlu ve Mehmet Taş’ın kentle ve milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili soruları yanıtladı.

 

 

Mahmut Arıkan, Kahramanmaraş merkezli yayın yapan bir televizyonda Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mesut Tuğrul’un sunduğu "Seçime Doğru" programına konuk oldu. Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan, AK Parti’nin 2’nci bir döneme girdiğini ve bu yeni dönemde yepyeni bir kadronun ülkeyi 2023 vizyonuna taşıyacağını söyledi. Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda Kahramanmaraş’ın önce bölgesel daha sonra da küresel güç olması noktasında eğitimin şart olduğunu dile getiren Arıkan, “Kahramanmaraş büyük bir üretim merkezidir” dedi.

 

Yılların deneyimi ve birikimi ile her alanda hizmet edeceklerini dile getiren Milletvekili Aday Adayı Arıkan, Kahramanmaraş’ta moda ve tasarımı öne çıkaracaklarını ifade etti. Birçok alanda deneyim ve birikim sahibi olan Arıkan, milletvekili olduğu takdirde çiftçi kimliğinden vazgeçmeyeceğini belirtti. “Ben toprak aşığıyım” diyen Arıkan, “Çiftçilik mesleğim benim yanımda sanayicilikten daha farklı” olduğunun altını çizdi.

 

Kahramanmaraş halkı içinden bir milletvekili istediğini Mahmut Arıkan, “Kahramanmaraş’ta kamuoyunun nabzını basın çok iyi tutmuş. Halkımızın içinden bir milletvekili istiyor. Kahramanmaraş halkı görüşünü ve düşüncesini bu şekilde ortaya koydu. Bu Ankara’ya da ulaşmış. Ankara’da edindiğim izlenim Kahramanmaraş’ı tanıyan, ekonomik ve sosyal meselelerini bilen, Kahramanmaraş’ın içinden yetişmiş bir siyasetçi algısı var. 25. Dönem milletvekillerinde Kahramanmaraş’ı tanıyan ve bilen insanlarda milletvekili belirlenecek. Kahramanmaraş basını halkın bu talebini çok güzel bir şekilde ifade ederek Ankara’ya Kahramanmaraş halkının sesini duyurdu” dedi. 

 

Mehmet Taş’ın en çok merak edilen “Milletvekili olursanız evinizi Ankara’ya götürecek misiniz?” sorusuna Arıkan, şöyle yanıt verdi: “Kahramanmaraş memleketimiz diye demiyorum ama çok güzel. İnsanı, doğası, tabiatı, iklimi, suyu ve her yönü ile Kahramanmaraş zengin bir ilimiz. Kahramanmaraş’ta doğum, büyüdüm, yaşadım ve hala yaşıyorum. Tüm yatırımlarımı Kahramanmaraş’a yaptım. Kahramanmaraş bana çok şey kattı. Bugün geldiğim mevki, varlık ve servetlerin hepsini ben Kahramanmaraş’ta kazandım.  Bundan sonra yaptıklarımla ve yapacaklarımla Kahramanmaraş’a vefa borcumu ödeyeceğim. Milletvekili olduğum zaman evimi Ankara’ya götürmek istemiyorum. Ankara’da görevim olduğu zaman gidip görevimi yapıp geri döneceğim. Fakat sürekli halkımla iç içe olarak onlarla takım ruhu içinde çalışacağız.”

 

Seçim kampanyasını haberlerle gündeme getiren Arıkan, “Seçim kampanyası kapsamında bizleri Türkiye’nin her yerinden arayan oldu. Seçim kampanyamızı haberle gündeme getirdik.  Çok başarılı bir şekilde yürüttüğümüz ifade edildi. Ticaret Borsası ziyarettim de basın mensubu ile birlikteydik. Bu başarı benim değil basınımızın dedim. Bizler yaptığımız her şeyi basın araçlığıyla kamuoyuna paylaşacağız” şeklinde konuştu. Milletvekili olduğu zaman takdirde vatandaşın problemlerine kayıdsız kalmayacağını vurgulayan Mahmut Arıkan, halkın vekili olacağı ile ilgili şunları söyledi:

 

“Kahramanmaraş’ın sorunlarını ve problemlerini Başbakanımıza ilettik ve ben onlardan şunu gördüm; “Bir soru ve problem ilettiğimizde çok dikkatlice dinledi. Bizzat kendisi not aldı. Not aldıktan sonra görüşme bakanlığı ilgilendiriyorsa, bakanlığı aradı o konuyla ilgili direk kendisi araştırma yaptı. Daha sonra bizlerin görüşlerini daha detaylı aldılar” Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımız sorunlar karşısında böyle adım attı. Siyasetçiye bir konu aktarıldığı zaman ben bunu çözerim yaparım gibi şeyler bizde olmaz. Biz bir konuyu inceleyip irdeleyeceğiz. Nasıl halledilir, nereden halledilir, bu yapılabilir mi yapılamaz mı gibi soruların araştırmasını yaptıktan sonra sorun gelen tarafa döneceğiz. Biz araştırmadan söz vermeyiz. Bir iş neden yapılamayacağını da açıklayacağız. Eğer biz söz vermişsek yüzde 100 olacak bir iştir. Olmayacak işin sözünü vermeyiz.”

 

2011 yılında Milletvekilliği seçimlerinde listeye adını yazdıramadığını belirten Mahmut Arıkan, 2015 seçimlerinde Kahramanmaraş’ın büyük sanayicilerin desteğini artırdığını söyledi. Arıkan, “2011 seçimlerinde de aday adayı olmuştum ama listeye giremedim. Milletvekili aday adayı olmam konusunda iş dünyasından, sivil toplum örgütünden, çiftçisinden, halktan, gönüllü kuruluşlardan ve vakıflardan birikimlerimizin Kahramanmaraş’a katkı sağlaması noktasında baskı geldi. 2015’te yine Kahramanmaraş’ın büyük sanayicileri destek verdi. Bu destekleri almak çok önemli” dedi. Kıbrıs Meydanında yetiştiğini yineleyen Arıkan, “Mektebin ve ticaretin merkezi Kıbrıs Meydanı” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Ben Kıbrıs Meydanında yetiştim. Sanayinin, mektebin ticaretin merkezi Kıbrıs Meydanı. Aynı zamanda gönüllü kuruluşlarında da yer aldım. Sadece Mahmut Arıkan’ın iş dünyası temsilcisi olarak görmemek lazım. Bana destek veren herkesi temsil ediyorum. Kahramanmaraş en büyük üstlerinden biri. Kahramanmaraş Anadolu’nun sanayileşmiş 5 ilinden biri.”

 

‘KAHRAMANMARAŞ’A YATIRIM YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ’

 

Milletvekili olduğu takdirde Kahramanmaraş’a bütçeden kaynak aktarabilmek için gayret sarf edeceklerinin altını çizen Arıkan, “Ekip olarak çalışacağız. Gücümüz yeteceği kadar bütçeden Kahramanmaraş’a elimizden geldiğince kaynak aktarabilmek bizim görev ve vazifemizdir. Tüm yatırımları ve çalışmalarını bir bir takip edeceğiz. Özel sektörün yatırım yapması için önündeki engelleri kaldıracağız. Turizm ve birçok alanda yatırımlar yapılmasını sağlayacağız. Kahramanmaraş’ta yatırım yapıldıkça alanların önü açılır. Birkaç tane turizm yatırımını Kahramanmaraş’a kazandırdığımız zaman Kahramanmaraş değişecek” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda Kahramanmaraş’ın önce bölgesel daha sonra küresel güç olması noktasında eğitimin şart olduğunu dile getiren Arıkan, “Hükümetimiz ilk defa 2023 hedefini koydu. Arkasından 2053 ve 2071 hedefi oldu. Türkiye 2023’de bölgesel bir güç olacak, 2053’de ise küresel bir güç olacaktır. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için eğitim şart. Ortaokul seviyesi ile hedeflerimizi gerçekleştiremeyiz. Biz Kahramanmaraş’ın eğitim seviyesini de yükselteceğiz. Dünyada ki en büyük güç nitelikli insan gücü. Eğitim ve kültür seviyesini artırırsak Kahramanmaraş’ı kimse tutamaz. Bir milletin ve ülkenin kalkınması için mutlaka eğitim seviyesini yükseltmek lazım” dedi. 

 

Yılların deneyimi ve birikimi olan AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mahmut Arıkan,  “Kahramanmaraş’ta moda ve tasarımı öne çıkaracağız” diyerek şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ın bu hali ile 5 milyar dolar hedefini yakalayamaz. Kahramanmaraş sanayicisi entegre oluyor. Kahramanmaraş’ta moda ve tasarımı öne çıkaracağız. Bizim bir ayağımız burada bir ayağımız yurt dışında olacak. Yıllarca bilgi birikimi ve deneyimimiz var. Boyahane yatırımları yaptık. Şuanda boyalı kumaş ihraç ediyoruz. Bunlar kâfi değil. Artık dünyadaki sayılı markaları satın alacağız. Bizim kendi ürünümüze katma değer kazandırmamız lazım. Bundan sonraki Kahramanmaraş’ın yapacağı iş tekstilde budur. Biz sadece ara malı üreterek 2023 hedeflerini yakalamak mümkün değil. Kendi ürünlerimiz markalaştıracağız ve yeni markalarda ekonomik değer yakalayacağız. Dışarıda Kahramanmaraş’ı Doğu ve Güney Doğu ili olarak bilinir. Demek ki Kahramanmaraş’ımızın tanıtımını yapamamışız. Kahramanmaraş Türkiye’nin ender illerinden biri. Kahramanmaraş büyük bir üretim merkezidir”

 

 

“Ben Kahramanmaraş’ın köyünü, arazisini, doğasını ve tabiatını bilirim. İlçelerle ticari münasebetim oldu. İlçelerde ki Sivil Toplum Örgütleri ile toplantılarımız oldu. İl genel meclis üyeliği yaptım. İl genel meclis üyesi olmadan önce Andırın’ı görmemiştim. Bu sayede Andırın’ı gezdim. Kahramanmaraş’ın coğrafyasının birçok yerini gezdim ve gördüm” diyen Mahmut Arıkan, “Siyaset çok farklı. Görmediğiniz yerleri ve farklı faklı insanlarla tanışıp konuşuyorsunuz. Siyaset bize çok şey öğretti ve daha da öğretecek. Siyaset insanı hem gençleştiriyor hem de dinç tutuyor. Siyasette hep aktifiz. Zihin devamlı siyasetle meşgul. Siyasetçi yaşlanmaz derler bende bu şekilde görmüş oldum. 2023 yolun “Yeni Türkiye” ifadesiyle Türkiye yeni bir döneme giriyor. Yeni Türkiye ile AK Parti birinci dönemini tamamladı. 7 Haziran’da yapılacak seçimle Türkiye yeni bir döneme girmiş oluyor. Aktif siyasetçi olarak 70’in üzerinde ziyaretçimiz mecliste yer almayacak. Yeni siyasetçiler belirlenecek. 2023 hedefine giderken yeni milletvekilleri ile hizmet verilecek.”

 

‘İLÇELERİMİZ İLE TİCARİ MÜNASEBETİMİZ YOK’

 

Kahramanmaraş’ın ilçeleri ile bir münasebeti olmadığını vurgulayan Mahmut Arıkan, “Kahramanmaraş bir sanayi şehri fakat ticaret merkezi değil. Kahramanmaraş’ın ilçeleri ile ticari münasebeti yok. İlçelerin arzusu ve isteği merkez ve ilçelerin bağımlı olması. Ticaretle beraber sosyal, kültürel, ekonomik ve birçok diyaloglar başlıyor. Kahramanmaraş’ın şanssızlığı. Kahramanmaraş’ın ilçeler arası yol probleminin çözülmesi lazım. Yol problemi çözüldüğü takdirde ilçe ve merkez arası ilişkiler düzelecek. Kahramanmaraş’ta işsizlik problemi yok. İş beğenmeme problemi var” dedi.

 

Mahmut Arıkan milletvekili olduğu takdirde hangi kimliği ile yola devam edeceği konusunda soruyu yanıtlayan Arıkan, “Ben toprak aşığıyım” dedi. Arıkan, toprak sevdasını şöyle anlattı: “Ben topraktan geldim, toprak sevdası bir başka, tarımla uğraşmak bir aşk işi. Ben toprağa aşığım. Çiftçilik çok farklı. Çiftçilik mesleğim benim yanımda sanayicilikten daha farklı. Bu bir sevda ve aşk işi. Milletvekilinin parlamentoda görevleri ve toplantısı var. Bunlarla uğraşırken telefonlar gelebilir. İşlerimiz, görevimiz ve vazifemiz bittikten sonra arayan kişileri tek tek arayacağız. Bir milletvekili sorunların çözümü konusunda tek başına zaman ayıramaz. Bu yüzden iyi bir ekip kuracağım. Vatandaşın hakkı olan tüm işlerini çözmek gayret sarf edeceğiz

 

Biz Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin milletvekili olacağız. Benim partilime ne kadar hizmet etmişsem ve yakınsam bana oy vermeyen başka birine de aynı hizmeti götüreceğim ve o vatandaşında aynı hizmetini yapacağım. Hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeyeceğim. Hepsi bizim vatandaşımız ve insanımız. Farklı düşünceden ve fikirden olabilir. Farklı partiye oy verebilir. Bunların hepsini saygı ile karşılamamız lazım. Biz herkesin milletvekili olacağız ve herkes için hizmet edeceğiz. Milletimizin efendisi değil hizmetkârı olmak için siyasete soyunduk. Bende işimi gücümü bıraktım. Ailemden mesaimden fedakârlık edeceğiz ama bu hizmetin karşılığı da mükâfatı da büyük.  Siyaseti ibadet olarak da görüyorum.”